Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$62.810
% 6.64
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 62.810
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Justin Sun SEC Davası: İddialara Yakından Bir Bakış

Justin Sun SEC

SEC, Justin Sun’a karşı açtığı davayı değiştirerek, Sun’ın davranışlarına ilişkin duruşunu netleştirmiş oldu. Sun Tron’u kurmuştu. Mart 2023’te açılan dava, Sun’ın kayıtlı olmadan menkul kıymet sattığını iddia ediyor.

Mevcut Justin Sun SEC davası, özellikle Sun’ın 2017’den 2019’a kadar Amerika’da yaptığı büyük hacimli yolculuklara dayanıyor. Sun her yıl ABD’de daha fazla zaman geçirmiş ve San Francisco, Boston, New York gibi şehirleri ziyaret etmişti.

Sun, 2019 yılında San Francisco’dan yaptığı canlı yayınla Tron çevre hareketini Amerikalı izleyicilerle buluşturdu. Sun, bu canlı yayının bir parçası olarak iki topluluğu birleştirdi ve BTT airdrop’unu ve TRX sahipleri için avantajlarını açıklayarak ortak çıkarlarını vurguladı.

SEC, daha önce faaliyetlerin denizaşırı işlemlerde uluslararası platformlarda gerçekleştirildiği için SEC’in yargı yetkisinden yoksun olduğunu savunan Sun’ın hukuk ekibine karşı, Sun’ın ABD’ye bağlı olduğunu kanıt olarak kullanıyor. SEC, ilk iddiasında Sun’ın birkaç milyar TRX ve BTT tokenini yasadışı bir şekilde dağıtarak kayıtsız ikincil pazarlar oluşturduğunu iddia etti.

SEC tarafından açılan diğer davalar gibi, bu dava da ABD menkul kıymetler yasalarının kayıt gerektirdiğini ileri sürmekte. Ayrıca SEC, Sun’ı TRX ticaret hacimlerini manipüle etmekle suçluyor.

Lindsey Lohan ve diğer ünlüler daha önce SEC tarafından bu tokenleri tanıtmaları için tazmin edilmişti. Devam etmekte olan bu yaptırım eylemi, SEC’in kripto para birimi faaliyetlerine odaklanan ve hızla değişen dijital varlık piyasasında ABD menkul kıymetler yasalarını denetleme girişimlerini sembolize ediyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir