Kriptolar:
32042
Bitcoin:
$68.834
% 0.09
BTC Dominasyonu:
%59.2
% 0.20
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 1.89
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 68.834
BTC Dominasyonu:
% 59.2
Piyasa Değeri:
$2.25 T

JPMorgan Yöneticisi, Kripto Ödemeleri için Açıklama Yaptı

JPMorgan Chase’ten bir yöneticiye göre, kripto ödemeleri için müşteri talebi son 6 ayda önemli derecede azaldı.

JPMorgan Chase & Co.’nun küresel ödeme başkanı Takis Georgakopoulos, Bloomberg Television ile yaptığı bir röportajda, kullanıcıların kripto ile ödeme fikrinden uzaklaştığını söyledi. Ancak buna rağmen Georgakopoulos, dijital para birimlerini alternatif bir ödeme yöntemi olarak görmeye devam ediyor.

Kripto Ödemeleri için İlgi Şimdilik Azaldı

CoinGecko‘nun verilerine göre Bitcoin’in fiyatı son 6 ayda yüzde 50’den fazla değer kaybetti. Piyasada yaşanan durgunluk, kripto para birimleri ile ödeme yapılmasına olan ilgiyi de azaltmışa benziyor. JPMorgan Chase & Co.’nun küresel ödeme başkanı Takis Georgakopoulos verdiği röportajda şunları söyledi:

“Ödeme yöntemi olarak kripto söz konusu olduğunda, altı ay öncesine kadar müşterilerimiz için çok fazla talep vardı. Şu anda ise ilginin az olduğunu görüyoruz”

Diğer yandan JPMorgan, ödeme yöntemi olarak kripto para kullanmak isteyen müşterileri desteklemeye devam ediyor. Georgakopoulos, varlıklar üzerinde ana riskten kaçındıklarına dikkat çekti. Şimdilik varlıkların niş bir kullanım alanında sınırlı kaldığını belirtti.

Georgakopoulos, JPMorgan’ın hala kripto para projelerine yatırım yaptığını ve merkez bankası dijital para birimlerinin (CBDC’ler) gelişimini izlediğini de söyledi.

JPMorgan, ilerleyen yıllarda dijital para birimleri veya CBDC’lerle çalışmaya olanak sağlayan Onyx blokzincir ağı üzerinde çalışmalarına devam ediyor.

Kripto para birimi alanına giren ilk bankalardan biri olan JPMorgan, kısa süre önce dijital varlık girişimi Ownera’nın destekçilerinden biri olarak dikkat çekmişti. Şirket, mayıs ayında teminat ödemeleri için blokzincir ağı kullanmayı da denedi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir