Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.540
% 3.62
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.540
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Dolar/TL faiz kararı öncesi yıl içi yeni zirveyi gördü

Dolar/TL 18,35 ile bu yılın yeni zirvesini gördü. Kur, tarihi zirve olan 18,3958’e doğru ilerlemeye devam ediyor.

Bugün TSİ 21.00’de açıklanacak Fed faiz kararı öncesi dolar, küresel piyasalarda yükselişini sürdürürken TL karşısında da rekora doğru ilerliyor.

Piyasalar Fed’in 75 baz puanlık faiz artışı yapmasını bekliyor. Bununla beraber enflasyon ve büyüme tahminlerinde yapılacak değişiklik, yılın kalanında faiz artışına devam edilip edilmeyeceği, bilançoda nasıl bir yol izleneceği en çok merak edilen konu başlıkları. Fed Başkanı Powell’ın konuşmasıyla piyasalarda oynaklığın artması bekleniyor.

TCMB faiz indirebilir

Yarın Merkez Bankası yılın 9. Para Politikası toplantısını gerçekleştirecek. Geçen ay 100 baz puan faiz indiren bankanın bu ay faizi sabit tutması bekleniyor. Ancak piyasada 50 baz puanlık bir indirim de olası görülüyor.

Ağustos’ta faiz indirimiyle 18,00 seviyesinin üzerine çıkan dolar kurunda, yeni bir faiz indirimi, çok yaklaşılan tarihi zirvenin aşılmasına neden olabilir.

Bugün Fed, yarın TCMB başta olmak üzere önemli merkez bankalarının toplantılarıyla para piyasasında hareketlilik yaşanması bekleniyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir