Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.090
% 0.73
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.090
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

JPMorgan ve iki analistten Ethereum’un Spot ETF Açıklaması!

Ethereum Niye Durmuyor

JPMorgan ve iki analist, Ethereum’un Spot ETF’lerinin potansiyel onayı hakkında tahminlerini açıkladı.

Ethereum, Spot ETF’lerinin piyasaya sürülmesinden yararlanmaya hazırlanıyor, ancak piyasa tepkisi Bitcoin’in ETF onaylarından daha sakin olabilir. Yatırımcılar, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Mayıs ayında spot Ethereum ETF’lerini onaylamasını bekliyorlar. Ancak Ethereum’un fiyat hareketi, Bitcoin’in ETF onayları öncesindeki hareketlerine kıyasla daha sakin olabilir.

JPMorgan’a göre, BlackRock’un iShares Ethereum Trust’ı ilk kez 9 Kasım’da devralmasından bu yana Ethereum fiyatı %20 arttı. Ancak bu, BlackRock’un Bitcoin için spot ETF başvurusu yaptığı dönemdeki %55’lik artışa kıyasla daha düşük.

JPMorgan analisti Kenneth Worthington, “Ethereum spot ETF’sinin, belki de daha düşük piyasa değeri ve Bitcoin’e göre ‘ilk hamle avantajı’ olmaması nedeniyle Bitcoin muadilinden daha az ‘abartıldığını’ düşünüyoruz” dedi.

Ethereum

Analistlere göre, beklenen heyecan eksikliği, Ethereum’un bir menkul kıymet olarak statüsü konusundaki düzenleyici belirsizlikten kaynaklanıyor olabilir. Strix Leviathan’ın baş yatırım yetkilisi Nico Cordeiro’ya göre, Bitcoin’in bir emtia ve bir menkul kıymet olarak statüsü açıktı.

JPMorgan, SEC’in Ark/21Shares başvurusunu onaylaması veya reddetmesi için son tarih olan 23 Mayıs’a kadar spot Ethereum ETF onayı için “%50’den fazla şans” olmadığını tahmin ediyor.

Oppenheimer’daki analist Owen Lau, Ethereum ETF’sinin onaylanmasının “yüksek bir olasılık” olduğunu ve bu durumun zaten piyasa beklentilerine dahil edilmiş olabileceğini söyledi.

Lau, CNBC’ye verdiği demeçte, “ETH ETF’nin heyecanının Bitcoin ile karşılaştırıldığında daha hafif olmasını bekliyorum” dedi ve ekledi:

“ETH’nin piyasa değeri Bitcoin’in yalnızca %32’si ve kripto piyasasının %16’sı olduğu göz önüne alındığında, gelen yeni para miktarı Bitcoin’e kıyasla daha az olabilir. Ancak yine de benimsenmeyi artırmak için bu bir başka önemli dönüm noktası.”

Grayscale’in geçen yaz SEC’e karşı kazandığı mahkeme zaferinin ardından, SEC’in Ether ETF’lerini reddetmesi durumunda sektörün artık başvurabileceği bir yol haritası var.

Santa Clara Üniversitesi Leavey İşletme Fakültesi’nde doçent olan Gustavo Schwenkler, başka bir dönüm noktası niteliğindeki davaya atıfta bulunarak bu duyguyu yineledi:

“Bitcoin her zaman açıkça bir emtia olarak ifade edildi, Cardano ve Solana her zaman açıkça menkul kıymetlerdi, ancak Ethereum her zaman havada kaldı.”

Nitekim geçtiğimiz yaz, New York Güney Bölgesi’ndeki bir yargıç Ripple’ın XRP tokeninin “görünüşte bir menkul kıymet olmadığına” karar vermişti.

Schwenkler, potansiyel Ethereum ETF onaylarının heyecanının “daha az spekülatif” olacağına ve çoğunun zaten fiyatlandırıldığına inanıyor. “Bitcoin’den zaten bu dersi aldığımız için, tepkinin muhtemelen Bitcoin’de gördüğümüzden daha az aşırı olacağını düşünüyorum” dedi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir