Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.864
% 1.65
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.864
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

JPMorgan Tarih de Verdi: Yeni Bitcoin Selloff’una Hazırlanın!

Wall Street bankası JPMorgan, geçtiğimiz günlerde Bitcoin üretim maliyetinin geçen ay yüzde 50 düştüğünü öne süren bir rapor yayınladı. Şu anda BTC üretim maliyeti, Haziran 2022’nin başındaki 24.000 dolardan 13.000 dolara düştü. İşte detaylar…

JPMorgan’dan Bitcoin için düşüş öngörüsü

Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki JPMorgan stratejistleri, bu düşüşün, Cambridge Bitcoin Elektrik Tüketim Endeksi verilerine göre elektrik kullanımındaki düşüşün ortasında geldiğini yazdı. Bankacılık devi, bunun madencilerin kârlılığı koruma ve verimli platformlar kurma çabası olduğunu belirtiyor. Bununla birlikte, Bitcoin fiyatındaki herhangi bir kazanımın önünde büyük bir engel olarak da hizmet edebilir. JPMorgan stratejistleri şunları yazdı:

Madencilerin kârlılığına açıkça yardımcı olurken ve madencilerin likiditeyi artırmak veya kaldıraç azaltmak için BTC varlıklarını satma baskılarını potansiyel olarak azaltırken, üretim maliyetindeki düşüş, ileriye dönük Bitcoin fiyat görünümü için olumsuz olarak algılanabilir. Üretim maliyeti, bazı piyasa katılımcıları tarafından ayı piyasasında Bitcoin fiyat aralığının alt sınırı olarak algılanıyor.

BTC madencilerinden kapitülasyon beklentisi

Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere 2022’nin ikinci çeyreğinde, Bitcoin madencileri bir satış çılgınlığı içindeydi. Bitcoin fiyatı, Kasım 2021’deki tüm zamanların en yüksek seviyesinden yüzde 70 kadar yüksek bir seviyede düzeltme yaşadı. Bu sırada, madenciler işletme maliyetlerini karşılamak için daha fazla miktar boşaltmak zorunda kaldı.

Geçen ay, JPMorgan stratejistleri, Bitcoin’in üçüncü çeyrekte de satış baskısına tanık olabileceğini söyledi. Madencilerin ileride varlıklarını tasfiye etme olasılıkları daha da yüksek. Ayrıca, JPMorgan’a göre BTC üretimi gerçekten 13.000 dolara çıktıysa, madencilerin yeni üretiminden elde etmek için iyi bir kârı olabilir.

On-chain veri sağlayıcı Glassnode kısa süre önce, uzun vadeli yatırımcı (LTH) kapitülasyonuna dikkat çektiği analizleri paylaştı. Rapora göre uzun vadeli yatırımcıların kapitülasyonu devam edebilir. Henüz Bitcoin yatırımcıların ortaya çıkmadığı aktarılıyor.  Yukarı yönde, Bitcoin (BTC) hala 200 günlük EMA’sını 22.500 dolar civarında geçmeye çalışıyor. Birçoğuna göre, yükseliş trendini sürdürmek için bu seviyenin üzerinde tutmak zorunda.

Hashrate düşüş yaşadı

Bu sırada BTC madenciliğindeki hashrate, düşüş yaşadı. BTC.com’dan alınan verilere göre, Bitcoin’in hashrate’i 24 saat içinde yüzde 27’den fazla düşüşle saniyede 159.41 exahash (EH/s) ile bu yılın Şubat ayından bu yana en düşük seviyeye geriledi. ABD’de bir madencilik merkezi olan Teksas’taki birden fazla kripto madenci, yakıcı bir ısı dalgasının ortasında güç dalgalanmaları nedeniyle operasyonlarını durdurdu.

Texas Elektrik Güvenilirlik Konseyi (ERCOT), eyaletin büyük şehirlerinin çoğunda sıcaklıklar 100 derecenin üzerine çıktığından, evlere ve işletmelere en yoğun zaman tüketimini sınırlamaları çağrısında bulunuyor. Bir madencinin bir Bitcoin madenciliği yapması için Blockchain’deki işlemleri doğrulaması gerekiyor. Madencilerin ne kadar sıkı çalışması gerektiğinin bir göstergesi olan Bitcoin’in madencilik zorluğu, Çarşamba günü 29.153 trilyondaydı. Bir ay öncesine göre yüzde 3.7 düştü.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir