Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$66.691
% 0.52
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 66.691
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

JPMorgan stratejistleri, “yüksek resesyon risklerinden” dolayı hisseler için ‘ağırlık artır’ notunu düşürdü

JPMorgan’ın kıdemli küresel piyasalar stratejisti, müşterilerine resesyon riskleri hâlâ “yüksek” olduğundan dolayı ABD hisse senetlerinde devam eden ralliyi, risklerini azaltmak için kullanmalarını söyledi.

Ekim ayına ait TÜFE’nin yavaşlamış olması yumuşak iniş senaryosu olasılığını artırırken stratejist %5’e yakın bir Fed faiz oranı ile resesyondan kaçınmanın zor olacağını savunuyor. Yumuşak iniş senaryosu olasılığı, Fed’in “daha anlamlı bir dönüş” yapması halinde artacaktır.

Stratejist, bir müşteri notunda “İyimserliğimizi sınırlayan faktörler; resesyon risklerinin hâlâ yüksek olması, Ekim ayı TÜFE verilerinin anormal çıkması ve/veya merkez bankacılarının politikayı daha kısıtlayıcı bir alana itme hevesini azaltamaması riski.” dedi.

Öte yandan JPMorgan’ın üst düzey hisse senedi stratejisti, özellikle uzun vadede hisse senetlerinde hâlâ yükseliş eğiliminde olmakla birlikte riskli ralliyi, “yukarıdaki riskler göz önüne alındığında hisse senedi için ‘ağırlık artır’ notunu bir miktar azaltmak için bir fırsat” olarak görüyor.

Bu doğrultuda bankanın uzun dolar eğiliminden çıktığını ve “ağırlık artır” hisse senedi notunu azalttığını da sözlerine ekledi.

Stratejist, “Çin’deki COVID-19 kısıtlamalarının gevşetilmesinden kaynaklanan potansiyel olumlu etkenlerin yanında jeopolitik riskler ve enflasyon için bir koruma olarak emtialarda ise ‘ağırlık artır’ notunda kalmaya devam ediyoruz.” dedi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir