Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.991
% 0.93
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.991
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

JPMorgan SEC Spot Bitcoin ETF’lerini Onaylayacak

JPMorgan SEC Spot Bitcoin

JPMorgan ‘a göre SEC, Grayscale’in SEC’e karşı açtığı davada kazandığı zaferin ardından muhtemelen Sec’in Spot Bitcoin ETF’lerini onaylamaktan başka seçeneği kalmayacak.

Geçtiğimiz günlerde kripto varlık yöneticisi Grayscale Investments‘ın, Bitcoin Trust’ını (GBTC) ETF’ye dönüştürmeye yönelik başvurusunu SEC reddetmişti. Grayscale ise bu karara itiraz etmişti bir kaç gün önce ise ABD Federal Mahkemesi SEC’in bu kararı tekrar değerlendirmesini istemişti. Bu kararların ardından JPMorgan’ın yaptığı açıklamada SEC‘in Grayscale davasını kaybetmesinden dolayı diğer Spot Bitcoin ETF’lerini kabul etmelerini beklediklerini açıkladı.

JPMorgan analistleri, SEC mahkemeyi kaybettiği için diğer Spot Bitcoin ETF başvurularını reddedemeyeceğini ama kabul süresini uzatabileceklerini tahmin etmekteyiz.

ETF ücretleri açısından daha fazla rekabete izin vereceği için yatırımcılar için faydalı olabilir. Grayscale, Trust’unun dünyanın en büyük Bitcoin spot ETF’sine dönüştürülmesi için onay alması halinde muhtemelen ücretleri düşürme konusunda daha da büyük bir baskıyla karşı karşıya kalacak diye ekledi analistler.

Diğer ETF’lerin SEC tarafından onaylanması halinde kripto paralara güvenin artıracak ve kripto paralarda bir yükseliş dönemini başlatabilir.

SEC geçtiğimiz günlerde başvuruda bulunan bütün ETF‘lerin kararlarını ertelemişti.

SEC’in 16 Ekimde yeniden bu ETF’ler ile ilgili bir karar vermesi bekleniyor. En son karar verme zamanları için bu konuyla ilgili yazdığımız bloga göz atabilirsiniz.

En Hızlı Haber Takibi İçin telegram kanalımıza katılabilirsiniz katılmak için tıklayın.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version