Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.852
% 2.52
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.852
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

JPMorgan Chase’ten Yeni Yatırım Hamlesi

JPMorgan Chase, Block ve Stripe ile girdiği mücadelede elini güçlendirmek adına fintech girişimi olan Renovite‘i satın alacak.

JPMorgan Chase’in bu hamlesi ödeme girişimi alanında geliyor.

JPMorgan’dan Renovite Yatırımı Hamlesi

JPMorgan, Stripe ve Block ile girdiği mücadelede daha güçlü olabilmek için ödeme yöntemleri girişimi Renovite’i satın alacak. Twitter kurucusu Jack Dorsey ile tanınan Block, son zamanlarda işlerini iyice hızlandırmış durumda. Hem yatırım hem de hizmetlerini geliştiren ve büyüten şirket bu alanda Stripe ile de rekabet ediyor. Bu iki firma JPMorgan’ın planları doğrultusunda önemli rakipler olarak yer alıyor.

Küresel ödeme arenasında önemli bir oyuncu olan JPMorgan, Fremont California merkezli Renovit’i satın almanın, yatırımcılarına yeni teklifler sunma olanağını hızlandıracağını belirtiyor. JPMorgan, işlem hacmine göre dünyanın en büyük yatırımcı hizmetleri sağlayıcısı olsa da, Stripe ve Block dahil olmak üzere hızla büyüyen yeni başlayanlar, hızla artan e-ticaret satışları ve yeni ödeme yöntemlerinin yaygınlaşması sayesinde son yıllarda sıralamalarda tırmandı. 

Bu yatırım CEO Jamie Dimon altında yapılan fintech anlaşmalarının en sonuncusu. Banka’nın, 2020′nin sonlarından bu yana en az beş fintech girişimi satın aldığını belirtmekte fayda var.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir