Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.620
% 1.41
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.620
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

JPMorgan: Bitcoin, Halving Sonrası 42.000 Dolara Düşebilir

Bitcoin, BTC

JPMorgan’ın 28 Şubat tarihli bir araştırma raporuna göre, Nisan ayında planlanan bitcoin (BTC) yarılanma etkinliği, azalan ödüller ve artan üretim maliyetleri nedeniyle madencilerin karlılığı üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olabilir ve nihayetinde kripto para birimi için düşük fiyatlar anlamına gelebilir.

Rapora göre, bitcoin üretim maliyeti tarihsel olarak kripto para biriminin fiyatı için bir alt sınır görevi gördü. JPMorgan, bu sınırın yarılanmadan sonra 42.000 dolara düşebileceğini belirtiyor.

“SEC Bu Yıl Ethereum Spot ETF’lerini Onaylamayabilir”

Banka, tahmin edilen üretim maliyet aralığının merkez noktasının şu anda yaklaşık 26.500 dolar olduğunu ve bu rakamın yarılanmadan sonra mekanik olarak 53.000 dolara çıkabileceğini ifade ediyor. Ayrıca, bitcoin ağı yarılanmadan sonra %20’lik bir hash oranı düşüşü yaşayabilir, bu da BTC tahmini üretim maliyetini ve fiyatını 42.000 dolara düşürebilir.

Banka, daha yüksek maliyetlere sahip madenciler için önemli sonuçlar doğuracağını belirtiyor:

“Bitcoin madencilerinin, ortalama altında elektrik maliyetlerine ve daha verimli teçhizatlara sahip olanların hayatta kalma olasılığı daha yüksektir, yüksek üretim maliyetlerine sahip olanlar ise zorlanabilir.”

Daha büyük halka açık bitcoin madencilerinin bu “hayatta kalma mücadelesi”nde daha iyi bir konumda olduğunu ve 2022’ye benzer şekilde, yarılanmadan sonra pazar paylarının artması bekleniyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version