Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.682
% 1.53
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.682
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

JPMorgan Başkanından Çarpıcı Açıklamalar

JPMorgan Başkanı Daniel Pinto, kripto paralar, resesyon ve Fed politikası üzerinden çarpıcı açıklamalar yaptı.

Covid sonrasında şekillenen ekonomi, beraberinde bir dizi sıkıntıları da getirdi. ABD enflasyon ile mücadele ederken, Avrupa resesyon tehlikesine karşı önlemler almaya başladı. Özellikle Rusya ile Ukrayna arasında çıkan savaş, küresel ekonomiyi derinden etkiledi. Dünyanın evrildiği yeni ekonomik adımlardan sonra, kripto paralar ayı piyasasında savrulmaya başladı.

JPMorgan Başkanı: Borsalar Henüz Dibi Bulmadı

CNBC‘ye röportaj veren JPMorgan Başkanı, küresel ekonomideki problemlere değinerek finans sektörüne yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Arjantin’de büyüyen Pinto, enflasyonu yakından tanıdığını aktardı. Küresel ekonomide doların güçlenmesine dikkat çeken Pinto, insanların dolara yönelmezse yüzde 20‘lik bir erime yaşayacağını belirtti. Enflasyon ile yaşamanın stresli ve yıpratıcı olduğuna değinen başkan, bu dönemde önlem alınması gerektiğinin altını çizdi.

Fed politikasının değişmesi gerektiği yönündeki görüşlerin çoğunluğuna Pinto dahil olmadı. Pinto, enflasyonu durdurmak için ödenmesi gereken bir bedel olduğunu aktardı. Fed politikasının şahin bir tutumda olmadığını savunan başkan, desteğini gizlemedi.

Tüm bu gelişmeler ışığında piyasalara değinen başkan, henüz dibin bulunmadığını iddia etti. Pinto’ya göre, resesyonla karşı karşıya kalan küresel ekonomide henüz kriz başlamadı. Bu durumda resesyon şiddetinin nasıl olacağı henüz bilinmiyor. Ayrıca Pinto, anlık piyasa koşullarının resesyon fiyatlanması olduğunu savundu.

Kripto paralar konusunda da iddialı açıklamalarda bulunan başkan, kripto paraların küçük bir sınıf haline geldiğini belirtti. Pinto, kripto paraların benimsenmesinde ağır bir ilerleme olduğunu aktardı

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir