Kriptolar:
29756
Bitcoin:
$67.095
% 1.35
BTC Dominasyonu:
%54.4
% 0.24
Piyasa Değeri:
$2.43 T
% 3.07
Korku & Açgözlülük:
74 / 100
Bitcoin:
$ 67.095
BTC Dominasyonu:
% 54.4
Piyasa Değeri:
$2.43 T

JPM, Coca-Cola’nın yükselen tahminlerinin beklenenden daha iyi olduğunu söylüyor

Coca-Cola (NYSE:KO), üçüncü çeyrekte beklenenden daha iyi kazanç raporu sunarken tüm yıl tahminini yükselterek hisselerine Salı günü %3’ün üzerinde bir artış sağladı.

Coca-Cola (KO), 3Ç’de 11,1 milyar dolar gelir ve 0,69 dolar hisse başına kazanç (EPS) açıklayarak 10,53 milyar dolar gelir ve 0,64 dolar EPS tahminlerini aştı. Coca-Cola birim kasa hacminin bir önceki yıla göre %4 arttığını açıkladı.

Coca-Cola tüm yıl için düzeltilmiş organik gelirini +%12 ila +%13 aralığından +%14 ila +%15 aralığına yükseltti. Düzeltilmiş organik gelir +%13,4’lük konsensüsü aşarak +%14 ile +%15 arasında bekleniyor. Şirket, karşılaştırılabilir EPS’nin ise +%6 ile +%7 arasında artmasını bekliyor.

Goldman Sachs analistleri, çıtanın yüksek olmasına rağmen KO’nun beklenenden daha iyi sonuçlar elde ettiğini söyledi.

“Sağlıklı temel talep, sonuçlarda etkileyici bir artış sağladı. Ayrıca çeyrek dönemdeki gücü göz önünde bulunduran KO, mali 2022 yılı için organik satış büyümesini ve EPS nötr döviz beklentisini yükseltti ve mali 2023 yılı döviz etkisi için ilk beklentilerini sağladı. KO’nun bugünkü sonuçlarının, zorlu faaliyet ortamı göz önüne alındığında yatırımcıları tatmin edecek kadar iyi olduğunu düşünüyoruz ancak döviz etkileri, ileriye dönük bir endişe kaynağı olmaya devam ediyor.”

JPMorgan analistleri, sonuçların yatırımcıların beklentileri doğrultusunda güçlü geldiğini belirtti.

Analistler müşterilerine gönderdikleri bir notta, “4Ç’nin Wall Street beklentilerinin altında olduğu hissedilse de 2022’deki ufak EPS artışının beklenenden daha iyi olduğunu ve yönetimin muhtemelen bir nebze korumacı davrandığını düşünüyoruz… Talep eğilimleri dirençli olmaya devam ediyor ve makro belirsizlik karşısında KO’nun marka değerinin ve dirençli kategorilerinin çekiciliğini gösteriyor.” dedi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir