Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$63.582
% 2.86
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 63.582
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Joe Lubin Ne Kadar Ethereum Tutuyor? ETH’leri Sattı Mı?

Ethereum, Proof-of-Stake (PoS) geçiş için hazırlanıyor. Öte yandan ağın tokenlerinin nasıl dağıtıldığı yeniden odak noktası haline geliyor. Ethereum inkübatörü ConsenSys’in kurucusu Joseph Lubin, ne kadar ETH tutuyor? Kimse bilmiyor ve söylemiyor.

PoS, Ethereum için neden önemli?

Joseph Lubin, bir zamanlar Ethereum’un “Baba Warbucks’ı” olarak tanınıyordu. Consensus 2022’de sahnede “Hayır, bunu kişisel olarak ifşa etmem” dedi. Galaxy Digital’in araştırmacısı Christine Kim, Bu soruyu Joe’ya Austin, Teksas’ta sahnede sordu.

Gerçekten de, Ethereum konsensüs algoritmasını elden geçirmek için çok yıllı bir geliştirmenin sonuna yaklaşıyor. Lubin’in varlıkları hiç bu kadar alakalı olmamıştı. Proof-of-stake, insanların teminat vermesini sağlayacak. Bu sayede Ethereum’a göre en büyük akıllı sözleşme Blockchain güvence altına alacak. Christine Kim bu konuda şunları söylüyor:

Sermaye, kimlerin yapı taşlarına katılabileceğini, işlemleri önceden belirleyip ağ konsensüsü yaratmasını doğrudan etkileyen şeydir. Başka bir deyişle, tehlikede olan Lubin’in dünyanın en çok kullanılan Blockchain’i kontrol etme olasılığıdır.

Joseph Lubin’in Ethereum varlığı ne kadar?

Sahnede Lubin ‘rahat’tı ve hisselerinin ‘hiçbir zaman yüzde yarıma bile yaklaşmadığını’ söyledi. Bu, bir noktada Lubin’in sahipliğini toplam dolaşımdaki Ethereum arzının %5 ile %10’u arasına yerleştiren önceki tahminlerden farklı. Forbes, 2018’de onu kriptoda ikinci en zengin kişi olarak adlandırdı.

Joseph Lubin, daha önce bir miktar hedge fonu kurdu. Ayrıca, Goldman Sachs’ın (GS) teknoloji başkan yardımcısı olarak görev yaptı. Ancak, başından beri Ethereum ile birlikteydi. Muhtemelen ağın 18 milyon dolarlık ilk kripto para teklifi (ICO) sırasında ETH’nin başlıca alıcılarından biriydi. Ayrıca, Ethereum’un baş işletme görevlisi olarak, Ethereum Vakfı’nın ‘erken proje katkıda bulunanlara’ dağıttığı tahmini altı milyon ETH’den sağlıklı bir kesinti almış olması da muhtemel.

Ancak Lubin’in son beş yılını genellikle cebinden, yüzlerce Ethereum girişimini finanse etti. Buna ilaveten ConsenSys girişim stüdyosu aracılığıyla açık kaynaklı protokolleri yardım etti.  Bunlar da onun için birkaç karmaşık faktör. Lubin, kararlı bir ekosistem lideri olmasına rağmen, muhtemelen yıllar içinde itibari para için ETH’yi tasfiye etti.

Joseph Lubin, “Ben tokenleri saçmaktan başka bir şey yapmadım. Gelişimden beri herhangi bir token almadım” diyor. Lubin, bankacılık detaylarını paylaşan birine benzeyen tüm alfanümerik Blockchain adreslerini açıklamadıkça bu iddiaları kanıtlamak zor.

“Veriler, Ethereum’un arzının daha fazla dağıtıldığına işaret ediyor”

Coinmuhendisi.com haberlerinden de takip ettiğiniz üzere Joseph Lubin kesinlikle Ethereum’u etkiliyor. Genellikle cömert bir lider, hayırsever ve yatırımcı olarak düşünülür. Öte yandan eski çalışanları onu dava etti. JPMorgan’a (JPM) yakınlaştığı için eleştiriler aldı. ConsenSys’i neredeyse yerle bir edecek oldu. Ancak bunlar onun vizyonu ve sermayesi, Ethereum’un merkezinde yer alıyor.

Joseph Lubin, başlangıçta hiç borç vermeyen, yatırım yapmayan ve neredeyse iflas eden ConsenSys’i sevgiyle “küresel bir organizma” olarak tanımladı. Ancak, ilk günlerinde yılda 100 milyon dolar nakit olarak yakılan bir organizma. Kâr amaçlı operasyonlarının önemli bir yüzdesi başarısız oldu. Ancak MetaMask gibi kullanımı ücretsiz olan temel yazılımlardan da sorumlu.

Christine Kim’in yaptığı yeni araştırma, Ethereum’un arzının daha fazla dağıtıldığına işaret ediyor. Ayrıca veriler, en önceden madenciliği yapılan ETH alan hesapların çoğunun, merkezi borsalara önemli miktarda para gönderdiğini gösteriyor.

Christine Kim, “Tersine, yalnızca 1,6 milyon ETH hareketsiz tutuldu” diye yazıyor. Ethereum’un terk ettiği hesaplama süreci olan madencilik, aynı zamanda, ilk kullanıcının toplam arzını da azalttı. Bu, Birleştirme’nin PoS geçişinden sonra önemli ölçüde yavaşlayacak bir süreç.

“Ethereum’un sansür direncini veya güvenilir tarafsızlığını doğrudan etkileyecek”

Joseph Lubin, “Bildiğim kadarıyla, orijinal holder’lar arasında herhangi bir konsantrasyon olduğuna dair hiçbir endişem yok” diyor. Ethereum içinde daha az eşit bir sermaye dağılımı, bunu bir adalet ölçüsü olarak gören eleştirmenlerin uzun zamandır baş belası oldu. Ancak bir kez PoS ile güvence altına alındığında, bu rakamlar Ethereum’un sansür direncini veya güvenilir tarafsızlığını doğrudan etkileyecek.

Teorik olarak PoS güvenliği, herkesin ağ doğrulaması için katkıda bulunmasına izin veriyor. Ayrıca bunun için ödeme almasına imkan tanıyor. Ancak kısmen doğrulayıcı olmanın 32 ETH maliyeti olduğu için üçüncü taraflar çoktan ortaya çıktı. Buna ilaveten stake etme konusunda aktif hale geldi. Kim, kripto borsaları Coinbase (COIN), Kraken ve Binance’in toplam stake edilen ETH’nin %20’sinden biraz fazlasını oluşturduğunu yazdı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir