Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$69.933
% 0.69
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 69.933
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Jim Cramer, Metaverse Hakkında Düşüncelerini Aktardı

CNBC’de Mad Money sunucusu Jim Cramer, Metaverse’ün eğlence ve oyunlardan daha fazlası olduğunu belirterek Metaverse’ün endüstriyel bir oyun olduğunu, israfı büyük ölçüde azaltabileceğini ve verimliliği artırabileceğini söyledi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Eski hedge fon yöneticisi Jim Cramer, Metaverse’ün endüstriyi dönüştüreceğine, maliyetleri ve israfı ortadan kaldıracağına inandığını bildirdi.

Metaverse, Mark Zuckerberg’in Facebook’un Meta olarak yeniden markalayacağını duyurmasından bu yana tartışma konusu oldu. Geçen ay, metaverse projelerinden MANA %561 oranında ve SAND %755 oranında performans gösterdi.

Metaverse hype’ı oyun uygulamalarının üzerindeyken, Cramer endüstriyel uygulamalarının da Metaverse için önemli bir alanı olarak görüyor. Cramer konuyla ilgili CNBC’de şunları söyledi;

“Bence hepimiz Metaverse’ün içinde olacağız, hepimiz onunla eğleneceğiz, ama Metaverse aynı zamanda bir üretim durumudur. Meta veri deposu nedir? İsrafı ortadan kaldırmakla ilgilidir. Bir şirket, metaverse kullanarak maliyetlerinin üçte birini ortadan kaldırabilir. Bunu sadece eğlenceli bir oyun değil, endüstriyel bir oyun olarak da düşünmeliyiz.”

Cramer, düşüncelerini şöyle aktardı;

“Nvidia, üretim sisteminde daha az atık olmasını sağlamaya çalışıyor ve başarılı da oluyor. Eğlenceli ama aynı zamanda çok faydalı. Metaverse kontrol edemeyeceğimiz maliyetlerden kurtulma oyunu. Sadece eğlence ve oyun dünyası değil, hatırlamamız gereken bir şey.”

Yardımcı sunucu Andrew Rose Sorkin, Metaverse’deki tasarrufların nereden geldiğini sorgulayarak şu soruyu yöneltti;

“Burada hangi maliyetlerden bahsediyoruz; ulaşım maliyetleri mi?”

Cramer sözlerine şöyle devam etti;

“Nvidia’da bir BMW fabrikası simüle edildi. Her şey bilgisayar tarafından yapıldığından, işlerin daha hızlı ve daha iyi yapılmasının yollarını bulmak için kullanılabilir. Bununla ilgili trilyonlarca hesaplama var, ancak Nvidia CEO’su Jensen Huang, BMW’nin tesislerindeki fazla atığı kesmek için Nvidia Omniverse’in nasıl kullanılacağını gösterdi. Maliyetlerde %30’luk bir azalmadan bahsediyorum.”

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir