Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.980
% 0.70
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.980
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Japonya Stablecoin Yasağını Kaldırıyor

Japonya

Japonya finans düzenleyicileri, Tether (USDT) veya USDC gibi stablecoin’lerin kullanımıyla ilgili bazı önemli kripto para birimi kısıtlamalarını yeniden gözden geçiriyor.

Yerel haber ajansı Nikkei’nin 26 Aralık’ta yayınladığı bir habere göre, Japonya Finansal Hizmetler Ajansı (FSA), 2023 yılında yurt dışından ihraç edilen stabilcoinlerin yurt içinde dağıtımı üzerindeki yasağı kaldıracak.

Japonya’daki yeni stablecoin düzenlemeleri, yerel borsaların mevduat yoluyla varlık koruması ve havale üst sınırı koşuluyla stablecoin ticareti yapmasına izin verecek. Raporda, “Stabilcoin kullanılarak yapılan ödemeler yaygınlaşırsa, uluslararası havaleler daha hızlı ve daha ucuz hale gelebilir” denildi.

FSA, Japonya’da stabilcoin dağıtımına izin verilmesinin Kara Para Aklamayı Önleme kontrolleriyle ilgili daha fazla düzenleme gerektireceğini de söyledi. Yetkili makam Pazartesi günü Japonya’daki stabilcoin yasağının kaldırılmasına yönelik teklifler hakkında geri bildirim toplamaya başladı. Daha önce bildirildiği üzere, Japonya parlamentosu Haziran 2022’de bankacılık dışı kurumlar tarafından stablecoin ihracını yasaklayan bir tasarıyı kabul etmişti.

Şu anda hiçbir yerel borsa USDT ya da USDC gibi stabilcoinlerin alım satımını sağlamadığından, yasağın kaldırılması Japonya’da sunulan kripto para alım satım hizmetlerini önemli ölçüde etkileyecek.

Resmi verilere göre, FSA’ya kayıtlı 31 Japon borsasından hiçbiri – BitFlyer veya Coincheck gibi firmalar da dahil olmak üzere – 30 Kasım 2022 itibariyle stabilcoin ticareti yapmıyordu.

Japon yetkililer son zamanlarda kripto ile ilgili düzenlemeler üzerinde aktif olarak çalışıyor. 15 Aralık’ta Japonya’nın iktidar partisi Liberal Demokrat Parti’nin vergi komitesi, kripto firmalarının token ihraç ederek elde ettikleri kağıt kazançlar üzerinden vergi ödeme zorunluluğunu kaldıran bir teklifi onayladı. Daha önce, yerel düzenleyiciler de Terra USD (UST) gibi algoritmik stablecoin’lerin kullanımına karşı tavsiyeler yayınlamıştı.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir