Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.007
% 0.74
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.007
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Japonya, Gözünü Kripto Borsalarına Çevirdi

Japonya FSA

Japonya Finansal Hizmetler Ajansı (FSA), ülkenin fon mutabakatı yasalarını ihlal ettikleri için Binance, Bybit, MEXC Global ve Bitget gibi bir dizi yabancı kripto para borsasını uyardı.

FSA, kayıtsız işletmelerin mevcut durumunu doğru bir şekilde temsil etmeyebileceği uyarısında bulundu. Bu uyarı, Japonya’da kayıtsız kripto borsalarına yönelik bir baskının ardından geldi ve düzenleyicilerin dolandırıcılık, kara para aklama ve piyasa manipülasyonu gibi risklerle ilgili endişelerini artırdı.

FSA tarafından atılan bu adım, Japonya’daki kripto para birimi endüstrisinin daha fazla düzenleyici incelemeyle ve davalarla karşı karşıya olduğunu gösteriyor. Ülkede, kripto ve Web3 sektörleri için yeni düzenlemeler üzerinde çalışılıyor olsa da, diğer bazı büyük ekonomiler kadar sert bir baskı uygulanmıyor.

Binance’in FSA tarafından uyarıya tabi tutulması, ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) tarafından ABD mevzuat ihlalleri nedeniyle dava edilmesinin ardından geldi. FSA, Binance’e 2021 yılında gerekli izinler olmadan faaliyet gösterdiği için resmi bir uyarı mektubu yayınlamıştı.

FSA tarafından yayınlanan uyarı, düzenlenmemiş kripto para borsalarıyla ilişkili riskleri ele almayı hedefliyor. Düzenleyiciler, dolandırıcılık, kara para aklama ve piyasa manipülasyonu gibi konularda daha sıkı düzenlemeler getirerek kripto para birimi endüstrisini daha güvenli hale getirmeyi amaçlıyorlar.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version