Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.734
% 5.39
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.734
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

İşte İzlenecek En İyi 5 Siber Güvenlik Altcoin’i!

Bilgisayar korsanlarının düzenlediği hack saldırıları kripto para piyasasında oldukça yaygındır. Bu nedenle yatırımcılar, Blockchain endüstrisindeki güvenlik sorunlarını çözmek için önlemler almaktır. Aslında, bu sorunları çözmek için önce onları anlamak oldukça önemlidir. Günümüzde birçok finansal piyasa yatırımcısı, siber güvenlik odaklı altcoin projelerine yönelmektedir. Böylece, servetlerini korumaya ve güvenlik seviyelerini artırmaya çalışmaktadırlar.

Siber güvenlik odaklı en iyi altcoin projeleri

Kripto para yatırımıyla ilgili gerçekleşen siber saldırılardan bazıları diğer yollara göre daha çok öne çıkmaktadır. Bunlar; kimlik avı saldırıları, yasadışı ticaret platformları, üçüncü taraf yazılımlar ve kötü amaçlı yazılımlardır. 2022’de izlenmesi gereken en iyi 5 siber güvenlik altcoin’i, piyasa değerlerine göre aşağıda listelenmiştir. Liste, en düşük piyasa değerinden en yükseğe doğru gitmektedir. Coinmuhendisi.com olarak, sizin için hazırladık.

5. Lossless (LSS)

Token yaratıcıları için Lossless, hack’leri önlemeye yönelik bir araçtır. Altcoin, bir dizi dolandırıcılık tanımlama parametresi sayesinde, sistemdeki dolandırıcılık işlemlerini dondurur. Ardından, çalınan parayı hak sahibinin hesabına iade eder. Web sitelerine göre, Lossless, seçilen projeleri ve topluluklarını kötü niyetli açıklardan ve ilgili mali kayıplardan koruyan yeni bir blok zinciri işlem güvenliği katmanı içeriyor. DeFi alanını gelecekteki büyüme için güvenli hale getirmek için Lossless, yaklaşan hack’leri önlemek ve tersine çevirmek için yola çıktı.

Bugünkü fiyatına göre Loseless 0.1773 dolardan el değiştiriyor. Bununla birlikte, projenin 9.82 milyon dolarlık bir piyasa değeri yer alıyor. LSS arzının 55,5 milyonu ise dolaşımda bulunuyor. LSS, şu anda KuCoin, Gate.io, Hoo, BKEX ve Hotbit borsasında işlem görüyor.

4. Quantstamp (QSP)

Quantstamp, Blockchain güvenliği alanında şu anda pazar lideri olan bir altcoin projesidir. Blok zinciri çözümleri ve yetenekli güvenlik denetimleri, proje tarafından sunulmaktadır. Dünya Ekonomik Forumu, Binance, MakerDAO, Chainlink, eToro ve Ethereum 2.0 blok zinciri uygulamalarını korumak için Quantstamp’ı seçen kurumsal yapılardan sadece birkaçı. Web sitelerine göre Quantstamp’ın görevi, merkezi olmayan interneti güvence altına almaktır. Ayrıca, bilgisayar korsanlarından 200 milyar doların üzerinde dijital varlık riskini korumayı hedeflemektedir. 250’den fazla startup, vakıf ve kuruluş, yenilikçi ürünlerini güvende tutmak için Quantstamp ile birlikte çalışıyor.

Proje, yazının yazıldığı sırada 16,18 milyon dolarlık piyasa değerine sahipti. Bununla birlikte QSP, 0.02268 dolardan el değiştiriyordu. İlgili yatırımcılar, Binance, Huobi Global, Gate.io, Coinbase Exchange ve Uniswap (V3) üzerinden QSP ticareti yapabiliyor.

3. PolySwarm (NCT)

Polyswarm, kitle kaynaklı tehdit tespiti için bir merkeziyetsiz pazardır. Proje, geleneksel çözümler tarafından fark edilmeme olasılığı daha yüksek olan en son tehditleri belirlemek, değerlendirmek ve yanıt vermek için daha verimli bir yol sunmaktadır. Böylece, en son teknoloji ve yeni tehdit algılama teknikleri için bir test alanı görevi görmektedir. Polyswarm, ticari ürünler ve özel motorlar tehditleri bulmak için rekabet eder ve performansa göre ödeme alır.

Bir Ethereum ERC-20 tokeni (NCT) kullanımıyla PolySwarm, piyasa işlemlerini kolaylaştırır. PolySwarm, kötü amaçlı yazılımları tespit etmek için topluluklarında ve ağlarında altcoin varlığını kullanmaktadır. Böylece NCT, ağ tarafından sağlanan içgörülere erişmek için ve ilgili siber güvenlik verilerine katkıda bulunanlara ödüller vermek için gereklidir. Yazım sırasında PolySwarm 28.8 milyon dolarlık bir piyasa değerine sahipti. Bununla birlikte NCT 0.01843 dolarda işlem görüyordu. Token, BTCEX, MEXC, BingX, Huobi Global ve Gate.io üzerinden satın alıma açık.

2. Utrust (UTK)

Utrust (UTK), kripto para piyasasındaki çeşitli sorunları çözmek için oluşturulmuştur. Bu sorunlar arasında sınırlı kullanılabilirlik, yetersiz işlem güvenliği ve pahalı maliyetler yer almaktadır. Fiyat oynaklığı, kripto para birimleri ile ilgili en önemli sorunlardan biridir. Utrust, satıcıları piyasa dalgalanmalarından koruyarak ve tüketicilere geri ödeme seçeneği sunmaktadır. Böylece hem alıcıları hem de satıcıları bunun sonuçlarından korumaya çalışır. Platformun birincil amacı, daha düşük maliyetlerle hızlı ve kusursuz kripto para işlemlerini destekleyecek bir sistem oluşturmaktır.

Ayrıca platform, alıcıların güvenli alışveriş yapmalarını sağlamayı hedeflemektedir. Utrust, eski para birimi sistemlerinin en iyi yönlerini, Blockchain ile birleştirmektedir. Böylece, daha güvenilir bir ödeme platformu sağlamayı amaçlamaktadır. Yazının yazıldığı sırada altcoin projesi, 55.3 milyon dolarlık piyasa değeri ile 0,1177 dolardan el değiştiriyordu. UTK altcoin’i, Huobi, KuCoin, Binance, Hotbit ve Bitfinex gibi birçok büyük kripto borsasından satın alabilirsiniz.

1. Shentu Chain (CTK)

Shentu Chain, güvenliğin en önemli önceliği olan, yetkilendirilmiş bir Proof-of-Stake (PoS) Blockchain’dir. DeFi, NFT’ler ve otonom araçlar gibi kritik görev uygulamalarının güvenilir bir şekilde yürütülmesini sağlamaktadır. Bununla birlikte platform, Security Oracle isimli bir ürüne sahiptir. Security Oracle, zincir içi işlemlerin gerçek zamanlı korumalarını sağlar. Ayrıca, çok çeşitli tehlikeli güvenlik açıklarını oluşmadan önce belirleyip işaretler. Oracle’ın yanında Shentu Chain, ShentuShield isimli bir güvenlik protokolüne ev sahipliği yapar. ShentuShield, çalınan varlıklar için esnek, merkeziyetsiz bir geri ödeme sistemidir.

Ek olarak, EVM ile tam uyumlu olan Shentu Virtual Machine (SVM), DeepSEA tarafından kullanılmaktadır. DeepSEA; Ethereum, Qtum ve IBM tarafından kullanılan, güvenli bir programlama dilidir. Buna göre SVM, blok zinciri güvenliğini ve akıllı sözleşme bilgilerini yaratıcı bir şekilde ifşa eder. Böylece, akıllı sözleşme kararlarına erişmek, incelemek ve risk faktörünü hesaba katmak için duyulmamış yollar açar. 62.4 milyon dolarlık piyasa değeriyle altcoin, 0.7745 dolardan el değiştirmektedir. CTK şu anda Binance, MEXC, Bybit, BingX ve Gate.io gibi bazı üst düzey borsalarda işlem görüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir