Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$63.646
% 1.60
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.646
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

İşte Düşüşte Yatırım Yapılacak 8 Altcoin Listesi!

Kripto para piyasasının son birkaç yıldaki hype’ı nedeniyle, birçok kişi bu alana girdi veya girmeyi düşünüyor. Ancak, piyasadaki birçok gelişmeyle birlikte, çok fazla seçenek olması da yatırımcıların kafasını karıştırıyor. Bununla birlikte, seçenekleriniz olmasına rağmen birçok altcoin projesinin, yatırım portföyünüze fazla değer katmaması muhtemeldir. Bunun nedeni, piyasanın mevcut olarak ayı piyasası adı verilen bir düşüş döneminde olmasıdır. Ancak yine de yatırım fırsatı sunan bazı kripto paralar var.

Ayı piyasasında potansiyel sahibi 8 altcoin

Bunlardan dolayı, mevcut düşüşte satın alınacak en iyi 8 altcoin projesini sizin için derledik. Bu listedeki kripto para birimlerinin her biri, teknik olarak sağlam verilere sahip. Ayrıca, güçlü bir topluluk tarafından destekleniyorlar. Son olarak, değerlerine olumlu etki etmesi muhtemel olan artan bir benimsemeye sahiptir. Coinmuhendisi.com olarak, sizin için derledik.

1. ApeCoin (APE)

ApeCoin (APE), dünyaca ünlü Bored Ape Yacht Club NFT’leri ile bağlantılı bir altcoin projesidir. 2022’de kripto alanını takip ettiyseniz, APE’nin bu yıl içerisinde çok fazla hype çektiğini biliyorsunuzdur. Kripto para piyasaya ilk çıkışında değerini katladı. Ardından belli oranda düştü. Peki APE neden iyi bir seçenek olabilir?

ApeCoin ile ilgili en büyük gelişmelerden biri, Otherside Metaverse’in piyasaya sürülmesidir. Otherside Metaverse ile ilgili en önemli şey, arazilerin APE ile satılmasıdır. Bu, ApeCoin’in içsel bir değeri olduğu ve Metaverse’in benimsenmesi arttıkça ApeCoin’in değerinin de artacağı anlamına gelir. Ayrıca, Bored-Ape NFT’leri ile olan ilişkisi nedeniyle ApeCoin, bugün en büyük Metaverse tokeni olarak yerini aldı. NFT oyunları olmak üzere hızla büyüyen Web3 alanına hükmetme potansiyeli taşıyor. Birçok ApeCoin fiyat tahmini, APE’nin 2022’de ikiye katlanmasını bekliyor.

2. Ethereum (ETH)

Ethereum, piyasa değerine göre en büyük ikinci kripto para birimidir. Ancak altcoin projesini en iyiler listemize eklememize neden olan özellikleri bununla sınırlı değildir. Öncelikle ETH, kripto alanının en güçlü merkeziyetsiz uygulama (Dapp) ekosistemidir. 2015 yılında ilk Dapps blok zinciri olarak piyasaya sürülmesinden bu yana alana hâkim oldu. Ayrıca, Ethereum geliştirici ekibi, bu blok zincirini yıllardır rahatsız eden ölçeklenebilirlik sorunlarıyla başa çıkmak için çok çalışıyor. Son iki yıldır Ethereum, Proof-of-Stake’e geçiş sürecindedir ve ETH’yi deflasyonist yapmak da dahil olmak üzere Ether’e çeşitli faydalar sağlar.

Hakimiyeti ve temel metrikleri iyileştirmesi nedeniyle analistler Ethereum’da yükselişte. Birçok Ethereum fiyat tahmini, 2022’de ETH madeni paranın 4500 ila 5500 dolar arasında bir değere sahip olmasını bekliyor. Altcoin, şu anda birim fiyatı başına 3000 doların altında işlem görüyor. Ethereum’un 2022’de iki katına çıkabileceği düşünüldüğünde, bu fiyat seviyeleri alım fırsatı olabilir.

3. Binance Coin (BNB)

Binance Coin, popüler kripto para borsası Binance’da ücretleri ödemek için kullanılan altcoin projesidir. Borsadaki kullanıcılar, BNB kullanmaya teşvik ediliyor. Bunun nedeni ise, Binance’ın ücret ödemek için BNB kullanmayı seçen kullanıcılara indirim sunması. Ayrıca borsa, Binance Smart Chain adı verilen bir blok zinciri ekosistemine de sahip. Tüm bu nedenlerden ötürü BNB, piyasada en yüksek faydaya sahip kripto paralar arasında yer alıyor.

Tüm bunlara ek olarak Binance her çeyrekte milyonlarca BNB yakıyor. Ayrıca bunun, mevcut on yılda devam etmesi bekleniyor. Bahsi geçen yakımlar, Binance Coin’in 2017’deki düşük ticaretinden 2021’de 667 dolara yükselmesinde en büyük rolü oynadı. Fiyat tahmini yapan analistler, BNB’nin 2022’de 1000 doları geçeceğini öngörüyor. Ayrıca, altcoin’in önümüzdeki yıllarda bu seviyenin çok daha üzerine çıkmasını bekliyorlar.

4. Solana (SOL)

Solana, 2021’in en iyi kripto para birimi oyuncusuydu. Buna göre altcoin SOL, geçtiğimiz yıl %10.000’in üzerinde değer kazandı. Bununla birlikte Blockchain, alandaki en yüksek ölçeklenebilirliğe sahip ekosistem ünvanını taşıyor. Ağ, 0,01 doların altındaki işlem maliyetiyle, saniyede 50 bin işlem gerçekleştirebiliyor. Tüm bu nedenlerden ötürü SOL, 2022 ayı piyasasında yatırım yapılabilecek en iyi kripto paralar arasında yer alıyor.

Yukarıda bahsedilen özellikler, altcoin projesinin benimsenmesinde büyük bir artışa neden oldu. Buna göre Solana, DeFi ve NFT projelerinin en hızlı büyüyen ekosistemlerinden birine sahip. Ağın benimsenmesi arttıkça, SOL tokenin fiyatı da artacak. Analistler de Solana’nın 2022 ve sonrasında daha fazla büyüyeceğini öngörüyor. Birçok Solana fiyat tahmini, SOL değerinin 2022’de %470’in üzerinde artmasını bekliyor.

5. Dogecoin (DOGE)

Dogecoin, bugün satın alınabilecek en düşük değerli altcoinlerden biri olarak kolayca öne çıkıyor. Bunun nedeni, topluluğunun ve benimseme düzeylerinin artmasıdır. Ancak bunlar, fiyatı fazla tepki vermedi. Bununla birlikte, Dogecoin’in 2022’de satın alınacak en sıcak meme paralarından biri olarak ortaya çıkabileceğine dair bazı güçlü göstergeler var. 2020’den 2021’in ortalarına kadar Dogecoin %12.000 arttı. Bu, Elon Musk’ın DOGE’yi yükseltmeyi amaçlayan bir dizi tweet’ini takip etti. Elon Musk bu yıl, Twitter’ı satın aldı ve şimdi özel bir şirket olarak yönetiyor. Bu nedenle Dogecoin, Elon Musk etkisiyle yeniden yükselişe geçebilir.

Twitter anlaşması tamamlanmadan önce bile, böyle bir olasılığın sinyalleri zaten vardı. O sırada Musk, Twitter’ın DOGE’yi bir ödeme olarak kabul etmesini önerdi. Tesla CEO’su, Twitter’da bir ödeme yöntemi olarak Dogecoin’i takip ederse ve kabul ederse, büyük bir hype yaratacaktır. Böylece, altcoin projesinin, 2022 yılında iyi bir noktaya gelmesinin ihtimali artmaktadır. Bu nedenlerden ötürü, Dogecoin fiyat tahminlerinin çoğunun yükseliş olması şaşırtıcı değil.

6. Shiba Inu (SHIB)

Shiba Inu, 2021’de %48.000.000’un üzerinde ralli yaptıktan sonra en sıcak memecoin’lerden biri oldu. Ancak o zamanlardan beri fiyat oldukça düştü. Bununla birlikte şimdi, DOGE’nin yarattığı hype’dan çıkıyor ve kendi kimliğini oluşturuyor. Böylece içsel değeri artıyor. Örneğin; geçen yıl ekip, Shiba Inu ve diğer kripto para birimleri ticareti için bir DEX olan ShibaSwap’ı tanıttı.

Ancak, Shiba Inu ekibinin bu yıl yaptığı en büyük hamle Shiba Inu Metaverse’i tanıtmak oldu. Metaverse çevresinde şu anda oldukça fazla hype var. Bu nedenle, Shiba Inu’nun 2022’de başarılı olan en iyi altcoin projeleri arasında olabileceğine şüphe yok. Analistler de SHIB fiyatı konusunda oldukça iyimser. Fiyat tahminlerinin çoğu SHIB’nin 2022’nin sonuna kadar ikiye katlanmasını bekliyor.

7. Cardano (ADA)

Cardano bir Blockchain ekosistemidir. Ayrıca Solana, Avalanche ve diğerleri gibi bugün piyasadaki en büyük Ethereum rakiplerinden biridir. Aslında ağ, güvenlik özellikleriyle rekabette öne çıkıyor. Ancak onu, satın almak için sıcak bir altcoin yapan faktörlerden biri, akıllı sözleşmelerin yakın zamanda piyasaya sürülmesidir. Cardano akıllı sözleşmeleri Ekim 2021’de tanıtıldı. O zamandan beri ekosistemindeki Dapp’lerde sağlıklı bir büyüme gördü.

Ölçeklenebilirliği ve Ethereum’a göre düşük maliyetleri sayesinde, birçok analist Cardano’nun 2022’de benimsenmesinde büyümesini bekliyor. Ağdaki benimsenme artışı, şüphesiz Cardano’nun yerel tokeni ADA’ya da yansıyacaktır. Hiç kimse geleceği doğru bir şekilde tahmin edemez. Ancak çoğu ADA fiyat tahmini, 2022’de başarılı olabilecek en iyi altcoin projelerinden biri olacağını öngörüyor.

8. Avalanche (AVAX)

Avalanche, bugün yatırım yapılması mümkün en iyi altcoin projelerinden biridir. Ağ, Dapp’lerden NFT’lere kadar çeşitli Dapp’ler için bir fırlatma rampası olarak çekiş kazandı. Ayrıca önemli bir akıllı sözleşmeler platformu olarak hizmet veriyor. Aslında AVAX, 2020’de en iyi Ethereum rakibi olarak popüler hale geldi. Bunun, Avalanche’ın ölçeklenebilirlik ve düşük maliyetler gibi temel ölçütleriyle ilgisi var. AVAX, saniyede 4500’e kadar işlem gerçekleştirmesiyle ve oldukça düşük maliyetleriyle öne çıkıyor. Bununla birlikte, sunduğu yüksek ağ istikrarı ile de tanınıyor.

Şimdiye kadar Avalanche, benimseme arttıkça fiyatta olumlu tepki gösterdi. 2020’de AVAX, tüm zamanların en düşük seviyesi olan 2,79 doları gördü. Kasım 2021’e kadar kripto para, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 146,22 dolara yükseldi. Fiyat tahminlerinin çoğu, AVAX’ın önümüzdeki yıllarda en iyi performans gösteren bir altcoin olarak kalmasını bekliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir