Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$63.754
% 1.68
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.754
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

İşte Bu Hafta BTC, SHIB ve Altcoinleri Etkileyecek 5 Olay!

Bitcoin (BTC) yeni bir haftaya başlıyor ve piyasa ciddi kayıplarla dolu bir hafta geçirirken hala 20.000 dolarlık destek için mücadele ediyor. Bitcoin hafta sonu boyunca 17.600 dolara kadar düştü. 20 Haziran Wall Street açılışı öncesinde gerilimler yükseliyor. İşte önümüzdeki günlerde BTC ve altcoin’leri etkileyecek olaylar…

BTC, haftalık grafikte 20.000 doları kurtardı

Bitcoin’in son haftalık kapanışı 20,580 dolardan daha düşük olabilirdi. Ancak BTC, en azından haftalık zaman dilimlerinde önemli bir destek seviyesini korumayı başardı. Bununla birlikte, alttaki fitil 2.400 doları uzattı. Tekrar eden bir performans, 20.000 dolara bahis yapanlar için acıyı artırabilir. Önemli bir fiyat seviyesi oluşturabilir. BTC/USD, bir gecede Bitstamp’ta 20.629 dolara ulaştı. 20.000 doların hemen altında konsolide olmaya geri döndü. Bu, durumun daha dar zaman dilimlerinde istikrarsız kaldığını gösteriyor.

Bazıları ani bir toparlanma çağrısı yapsa da, yorumcular arasındaki genel ruh hali daha temkinli bir iyimserlik olmaya devam ediyor. Toparlanmanın, zorunlu satışlar bittiğinde geleceğini, ancak daha fazla satış baskısının görülebileceğini savunan BitMEX’in eski CEO’su Arthur Hayes, bir Twitter dizisinde aşağıdaki ifadeleri kullandı:

Hafta sonu boyunca, fiat para piyasaları kapalıyken, BTC iyi bir hacimle Cuma gününe göre neredeyse yüzde 20 düşüşle 17.600 dolara geriledi.  Henüz bitmedi mi… Bilmem. Fakat bu, yetenekli traderlar için, coin satın almak için ek fırsatlar olabilir.

Kripto hedge fonlarının ve ilgili yatırım araçlarının BTC fiyat zayıflığını alevlendirmedeki rolü, Mayıs ayındaki Terra patlamasından bu yana önemli bir tartışma konusu haline geldi. Celsius ile, Three Arrows Capital ve diğerleri, birkaç yılın en düşük seviyelerinden kaynaklanan kaosa zorunlu tasfiyelere katılıyor. Yatırımcı Mike Alfred 18 Haziran’da “Bitcoin’de büyük oyuncuları tasfiye etme işi bitmedi” dedi.  Öte yandan il Capo of Crypto, 16.000 doları ana hedefi olarak gösterdi.  Ayrıca 16.000 doları “güçlü bir mıknatıs” olarak tanımladı.

Hisse senetleri ve tahvillerin “saklanacak hiçbir yeri yok”

Bu arada, Wall Street açılışından önce hisse senetleri için gevşek bir görünüm, 20 Haziran’da BTC için yukarı yönlü beklentiler açısından çok az şey sağlıyor. Analist ve yorumcu Josh Rager tarafından belirtildiği gibi, Bitcoin ve hisse senetleri arasındaki korelasyon mevcut. Küresel olarak, hisse senetleri 18 Haziran itibariyle güncel verilere göre “şimdiye kadarki en kötü çeyreği” kaydetti. Hal böyle olunca, gidişatı değiştirebilecek piyasa oyuncularından biri FED gibi görünüyor.

Bazılarının iddiasına göre parasal sıkılaştırma, olumsuz etkisi Fed’i ABD doları arzını bir kez daha genişletmeye zorlayacağı için uzun süremez. Bu da, nakit akışının riskli varlıklara geri dönmesini sağlayacaktır. Bu, ABD’nin bir resesyonla karşılaşması durumunda Fed’in kendisi tarafından bile paylaşılan bir bakış açısıdır.

Madenciler kapitülasyon havasında değil

Kim Kasım 2020’den bu yana en düşük seviyelerde BTC satıyor? On chain veriler, bazıları zorunlu, bazıları gönüllü olarak satış baskısına katkıda bulunan yatırımcı gruplarını izliyor. Madenciler, alıcı halden satıcılığa geçerek çok yıllık bir birikim eğilimini durdurdu. On chain analiz firması Glassnode, 19 Haziran’da “Madenciler bu hafta hazinelerinden yaklaşık 9 bin BTC harcadılar ve hala yaklaşık 50 bin BTC tutuyorlar” dedi.

Ancak madenci üretim maliyetini tam olarak hesaplamak zordur ve farklı kurulumlar büyük ölçüde farklı madencilik koşulları ve giderleriyle karşı karşıyadır. Bu nedenle, birçoğu mevcut fiyatlarla bile kârlı olabilir. Bu arada BTC.com’dan gelen veriler şaşırtıcı haberler veriyor. Bitcoin’in ağ zorluğu, bir madenci kapitülasyonunu yansıtmıyor. Düşürülmeyecek. Bunun yerine, bu hafta yukarı doğru ayarlanacak.

Zorluk, Bitcoin ağının değişen ekonomik koşullara uyum sağlamasına izin verir. PoW algoritmasının bel kemiğidir. Madenciler kârlılık eksikliği nedeniyle işten ayrılırsa, zorluk otomatik olarak azalır ve maliyetleri düşürür ve madenciliği daha çekici hale getirir. Benzer şekilde, hash rate de rekor seviyeler kaydediyor. Saniyede tahmini 200 exahash’in (EH/s) üzerinde kalıyor.

BTC kullanıcıları “büyük” kayıplar görüyor

Glassnode, fırtınayı atlatamayan hem büyük hem de küçük hodler’ların sattıklarında “büyük” kayıplarla karşılaştıklarını söylüyor. Araştırmacılar, BTC varlıklarının maliyet bazında ne kadar düştüğünü gösteren bir grafiğin yanı sıra, “Hasarı değerlendirirsek, ‘karidesten balinalara’ kadar neredeyse tüm cüzdanların Mart 2020’den daha kötü, daha büyük gerçekleşmemiş kayıplara sahip olduğunu görebiliriz,” ifadelerini kullandı.  En az kârlı cüzdan grubu 1-100 BTC tutuyor.

Rakamlar, Bitcoin’in volatilite geçmişi göz önüne alındığında, deneyimli yatırımcılar arasında bile bir panik durumuna işaret ediyor. Coin’leri en son ne kadar süre önce hareket ettiklerine göre gruplandıran HODL Waves göstergesine bir bakış, bu arada dipten satanları ve satın alanları kayıt altına alıyor. 13 Haziran ile 19 Haziran arasında, son bir gün ile bir hafta önce hareket eden toplam BTC arzının yüzdesi yüzde 1,65’ten yaklaşık yüzde 6’ya yükseldi.

Duyarlılık neredeyse tarihi dip seviyelerine ulaşıyor

Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksine göre, ortalama yatırımcı artık endüstri tarihindeki hemen hemen her zaman olduğundan daha fazla korku içinde. 19 Haziran’da, genel hissiyatı hesaplamak için bir dizi faktör kullanan Endeks, “aşırı korku” kategorisinin derinliklerinde, sadece 6/100 ile rekor düşük seviyelerine yakın düştü.

Haftalık kapanış, durumu yalnızca marjinal olarak iyileştirdi. Endeks, Bitcoin için tarihsel olarak ayı piyasasının en düşük seviyelerini işaret eden seviyelerde kalmaya devam etmek için üç puan ekledi. Sadece Ağustos 2019’da endeks daha düşük bir puandaydı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir