Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.901
% 1.10
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.901
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

İşte Bu Hafta Bitcoin ve Altcoinleri Etkileyecek 8 Gelişme!

Bitcoin (BTC), yeni bir jeopolitik çatışmanın gölgesinde yeni bir haftaya başlıyor – yatırımcıların karşılaştığı ana engeller nelerdir? Birkaç gün öncesine kıyasla tanınmaz hale gelen bir makro ortamda, Bitcoin, diğer birçok varlık gibi baskı hissediyor. Peki, bu hafta kripto paraları neler etkileyebilir? coinmuhendisi.com olarak detayları aktarıyoruz…

Ukrayna savaşı, piyasalara hakim

Rusya-Ukrayna çatışmasının bu hafta piyasa performansının ana itici gücü olduğunu söylemeye gerek yok. Sadece beş gün önce mevcut haliyle ortaya çıkan durum, sürekli bir değişim halinde – yaptırımlar gelmeye devam ediyor, her iki taraf ve müttefikleri diz çökmeye devam ediyor, piyasalar yeni tehditlere ve olasılıklara tepki veriyor. Bunların başında, Pazartesi günü kargaşaya hazırlanan Rusya ekonomisi geliyor. Hisse senedi alım satımı geri itildi ve şimdiden rekor düşük seviyelerde işlem gören para birimi ruble için tahminler kasvetli.

Müzakerelerin Pazartesi günü başlaması planlanıyor ve herhangi bir umut kıvılcımı kısa vadeli görünümde bir dönüşe neden olabilir ve böylece piyasaların durumunu değiştirebilir. Bununla birlikte, belirsizlik kuralları olsa da, herkes nihai güvenli sığınağı arıyor. Ukrayna ordusu şimdiden milyonlarca dolarlık kripto yardımı topladı ve uzmanlara göre Moskova’ya karşı geniş kapsamlı yaptırımlar henüz ekonomik bir araç olarak Bitcoin’e dönüşü kolaylaştırabilir. Ukrayna başkan yardımcısı Mykhailo Fedorov, borsaları Rus ve Belaruslu kullanıcıların fonlarını bloke etmeye çağırdı. Bu sırada piyasaların gözü, Ukrayna ve Rusya arasında yaşanacak olan görüşmede gibi görünüyor.

Spot fiyat eylemi makro sebeplerle karşı karşıya

Geleneksel piyasaların kendi Pazartesi açılışlarında son derece volatil olmaya hazır olması nedeniyle, Bitcoin’in en kısa zaman dilimlerinde nasıl hareket edeceğini tahmin etmek gerçek bir problem. Korelasyonlar bir yana, Bitcoin şimdiye kadar oldukça dar bir aralıkta kalmayı başardı ve 40.000 dolar boğaların yenmesi için açık bir direnç bölgesi.  Bloomberg Intelligence baş emtia stratejisti Mike McGlone, “Cuma gününden itibaren yüzde 4 düşüşle Bitcoin, riskli varlıklar için zorlu bir haftaya işaret ediyor” diye uyardı.

Bu arada popüler Twitter hesabı Decodejar, mevcut seviyelerin son 15 ay için sözde kontrol noktasını temsil ettiğini ve mevcut aralıktaki diğer fiyat noktalarına göre 38.000 dolarlık büyük hacimler gördüğünü kaydetti. Daha umutlu analist Michaël van de Poppe, “Bitcoin söz konusu olduğunda, oyun alanı oldukça basit görünüyor” dedi. 38 bin dolar seviyeleri tutulduğu süreç 44.000 dolara gidilebileceğini düşünüyor.

Başka bir ay, başka bir kırmızı mum görüldü

Pazar günkü kapanış, Bitcoin piyasası gözlemcileri için plana göre gitmedi. Son dakika dalışı, haftayı ve ayı 38.500 doların üzerinde kapatma şansını ortadan kaldırdı ve böylece tarih kitaplarına 2018 ayı piyasasından bu yana ilk dört aylık kırmızı mumlarını verdi. Halihazırda beklenmedik bir düşüş olan geçen haftaki olaylar, kripto para birimini geleneksel varlıklardan bağımsız olarak henüz kendi başına görmemiş olan Bitcoin kullanıcıları için işleri daha da kötüleştiriyor gibi görünüyor. 21 aylık üstel hareketli ortalamasına (EMA) göre aylık grafik de analistler için baş ağrısına neden oluyor.

Analist Kevin Svenson’a göre aylık kapanışın 37.000 doların altında yapılması, önceki makro düşüş trendleri ile aynı düşüş sinyalini veriyor. Bitcoin daha önce Kasım ayından itibaren tüm zamanların en yüksek seviyelerine yakın daha yüksek direnç seviyelerini geri almak için bir bahane olarak iki önemli hareketli ortalamayı geri alamamıştı.  Öte yandan, Bitcoin’in 200 haftalık hareketli ortalaması, çok az kişinin destek olarak sorgulanacağına inanılan bir kriter, bu hafta sonu ilk kez 20.000 doları geçti.

Ağdaki temel faktörler olumlu

Jeopolitikten uzaklaşan yatırımcıların Bitcoin ağının gücüne inanmak için her türlü nedeni var. Fiyat baskılarına ve neredeyse her zaman dilimindeki belirsizliğe rağmen, madenciler madenciliğe devam ediyor. Ayrıca hash rate ve madencilik zorluğu tırmanmaya devam ediyor. Bu hafta statükoya bir meydan okuma görebilir – hashrate sabit, ancak zorluk, 12 hafta içinde ilk kez düşüş yaşıyor. İzleme kaynağı MiningPoolStats’a göre, hash oranı, saniyede 200 exahash’in üzerinde kalıyor.

Bitcoin yatırımcıları gergin durumda

2022’de artan ilgi gören bir duygu göstergesi olan Crypto Fear & Greed Index’e göre, piyasa hızla daha gergin hale geliyor. BTC/USD Pazartesi gününe kadar nispeten küçük bir düşüş gördü, ancak bu yine de Endeksi “aşırı korku” bölgesine geri çekmek için yeterliydi – Pazar günkü 26/100’den 20/100’e geriledi.

İsviçre kenti Bitcoin hamlesinde mi bulunacak?

İsviçre’nin büyük şehirlerinden biri olan Lugano’nun bir Bitcoin şehri haline gelip gelmeyeceği konusu konuşuluyor. Tether yöneticisi Paolo Ardoino ve Lugano’nun belediye başkanı, 3 Mart’ta açıklama yapacaklar.

FED Başkanı bu hafta konuşacak, ABD tarım dışı istihdam verisi geliyor

Bu sırada, ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell, bu hafta kongre konuşmaları yapacak. Powell, Çarşamba akşamı Temsilciler Meclisi’nde, Perşembe günü ise Senato’da konuşacak. Bu sırada, Fed’in faiz artırımına gideceği konusu da piyasaları etkilemeye devam ediyor. Bu sırada, Cuma günü ABD’de tarım dışı istihdam verileri de gelecek.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir