Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.168
% 0.10
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.168
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

İşte Bu Hafta Bitcoin, SHIB ve Altcoin’leri Etkileyecek 5 Şey!

Boğalar 40.000 doların üzerinde desteği korumak için mücadele ederken, Bitcoin (BTC), Nisan ayının ikinci haftasına hafif bir düşüş ile başlıyor. Son derece düşük volatiliteli bir hafta sonundan sonra, en son haftalık kapanış piyasa sinirlerinin geri geldiğini gördü ve klasik bir şekilde BTC/USD Pazar gününün son saatlerinde düştü. Bu sırada makro güçler büyük trend değişimleri vaat etse de alıcı talebi olmadığı belirtiliyor. Peki, bu hafta neler olacak?

Bitcoin fiyatında “büyük düşüş” yaşanacak mı?

Pazartesi, BTC/USD paritesinin haftalık kapanışa doğru düşerken bir gecede kısa süreliğine kaybettiği 42.000 dolarlık bir geri alımla başlıyor. Bu süreçte Bitstamp’ta 41.771 dolara ulaşan Bitcoin, 23 Mart’takilerle eşleşerek haftaların en düşük seviyelerini gördü. Bunu sırada geçen dönemden elde ettiği tüm kazançlarından vazgeçti. Bununla birlikte, uzmanlara göre bu, destek olarak önceki direncin yeniden test edilmesiyle sonuçlanabilir.

Ancak birçok trader bir tersine dönüşün yakında başlayacağını umuyor. Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere Credible Crypto, fiyat hareketlerinin arkasında Bitfinex balinalarına işaret etti.  Credible Crypto, hem Bitfinex balina alımı hem de Bitcoin’in Aroon indikatörünün son günlerde yükselişe geçtiğini gösteren yeni grafik verileri hakkında yorum yaptı. Bir varlıktaki yükseliş trendlerini veya düşüş trendini belirlemek için tasarlanan Aroon, Bitcoin’in önceki en yüksek tepe noktası olan 2017’den bu yana yalnızca altı kez düşüşten yükselişe “geçişler” yaptı.

Rekt Capital ise BTC’de destek olarak 43.100 dolara, bunun üzerinde ise 43.100-50.000 dolar aralığında yüksek bir hareket için konumlanacağını belirtti. Bunun dışında analist Michaël van de Poppe, Pazar günkü geç düşüşün, Pazartesi gününün başlangıcında kısa vadeli bir fiyat hedefi sağlamak için bir CME vadeli işlem açığı potansiyelini kapattığını da kaydetti.

Hisse senetleri genel olarak baskı altında

Asya, Çin’in en son koronavirüs karantinaları sayesinde yaygın kayıplarla liderliğini sürdürürken, hisse senetleri için kasvetli bir gün başladı. Hem Şanghay Bileşik Endeksi hem de Hong Kong’un Hang Seng’i sabah ticaretinde yüzde 2’nin üzerinde düştü. Ayrıca Rusya’ya odaklanan devam eden jeopolitik gerilimler herhangi bir değişiklik belirtisi göstermedi. Euro için bir umut ışığı, görevdeki Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un anketlerde aşırı sağdaki rakibi Jean-Marie Le Pen’e karşı potansiyel bir liderlik şeklinde geldi.

Bununla birlikte, kısa vadenin ötesinde, analistler şu trendleri izliyorlar: hızla artan enflasyon, tahvil piyasası kayıpları ve merkez bankalarının şimdiye kadar yanıt verememesi. Avrupa Merkez Bankası (ECB), bu hafta enflasyon kontrolü – varlık alımlarını sona erdirme ve faiz oranlarını artırmaya odaklanarak toplanacak Bu durum, mevcut ortamda hisse senetlerinin ve risk varlıklarının karşılaştığı zorlukların altını çiziyor. Yorumcular, enflasyonist ortamın ve ilgili merkez bankası önlemlerinin Bitcoin ve kriptoya olan talebi azaltacağı hemfikir.

Hisseler ve Bitcoin beraber mi düşüyor?

Türev devi BitMEX’in eski CEO’su Arthur Hayes için, başarısız fiat karşısında bir değer deposu olarak Bitcoin için yükseliş durumu hala var.  Pazartesi günü yayınlanan en son blog yazısında Hayes, önemli risk varlığına maruz kalan ortalama yatırımcı için acının kazançtan önce geleceği uyarılarını tekrarladı. Uzmana göre gelecek, hem ulus devletler hem de bireyler tarafından ABD doları hegemonyasından farklı varlıklara doğru bir kayma görebilir, ancak bu arada makro güçler kripto üzerinde zarar vermeye devam edecek.

Hisse senetleri, merkez bankaları kavramsal olarak enflasyonla mücadele etmek için harekete geçtiğinde dalış yapacaksa, kriptonun onlarla artan korelasyonu sadece bir şey ifade ediyor. “Kısa vadeli (10 günlük) korelasyon yüksek ve orta vadeli (30 günlük ve 90 günlük) korelasyonlar yukarı ve sağa doğru ilerliyor. İstediğimiz bu değil,” diyen Hayes, Nasdaq 100 (NDX) ile kripto korelasyonları hakkında tartıştı ve aşağıdaki ifadeleri kullandı:

Bir NDX çöküşünden önce fiat para satmayı ve kripto satın almayı desteklemek için, tüm zaman dilimlerindeki korelasyonların belirgin şekilde daha düşük trend olması gerekiyor. Hisse senetleri gerçekten de Fed ve eylemlerinin bir sonucu olarak değerlerinin yarısının kaldırıldığını görebilir mi? Açık olalım – Fed, bilançosunu yakın zamanda yeniden büyütmeyi planlamıyor, bu da hisse senetlerinin daha fazla yükselmeyeceği anlamına geliyor.

Duyarlılık geleneksel pazarlardan ayrılıyor

Mart ayının sonunda kripto genelinde “açgözlülük” olduğunu gösteren Crypto Fear & Greed Index şimdi “korku” bölgesine geri döndü. Metrik, kasvetli havanın traderlara geri dönmesiyle iki haftadan kısa bir süre içinde normalleştirilmiş puanının yarısını düşürdü. Pazartesi günü, Crypto Fear & Greed 32/100 olarak ölçülürken, geleneksel piyasa karşılığı “nötr” olarak tanımlanan 46/100 ile daha yüksekti. Ancak Van de Poppe bu arada okuyuculara duygu ipuçlarına dayalı ticaret yapmamalarını hatırlattı.

Bitcoin ağındaki temel faktörler inancı koruyor

Bu hafta tanıdık bir kaynaktan bir umut ışığı geliyor – tüm fiyat düşüşlerine rağmen, Bitcoin’in ağ zorluğu önümüzdeki birkaç gün içinde yalnızca yüzde 0,4 oranında azalacak. Bitcoin ağının kendi kendini idame ettiren paradigmasının tartışmasız en önemli yönü olan zorluk, madencilik kompozisyonundaki değişiklikleri yansıtmak için tüm zamanların en yüksek seviyesinden aşağı doğru ayarlanacaktır.

Düzenlemenin küçük boyutu, madencilerin mevcut seviyelerde finansal olarak canlı kaldığını ve geçen haftaki yüzde 10’luk BTC düşüşüne rağmen mücadele etmediğini gösteriyor. Hashrate de yüksek seviyelerini koruyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir