Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$62.959
% 6.08
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 62.959
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

İşte Bu Hafta Bitcoin, SHIB ve Altcoinleri Etkileyecek 5 Şey!

Bitcoin (BTC), yeni makro karışıklık öncesinde 20.000 dolar civarında tehlikeli bir konumda başka bir haftaya başlıyor. Mart ayından bu yana en iyi haftalık kazanımlarını kapattıktan sonra, en büyük kripto para birimi, yakın zamanda geri kazanılan seviyelerini korumak için mücadele ediyor. Büyük direnç bölgeleri genel giderler ve haftanın ilerleyen saatlerinde açıklanacak enflasyon verileriyle, önümüzdeki günler risk varlıkları için sinir bozucu olabilir. Peki, bu hafta piyasadaki potansiyel hareketleri etkileyecek şeyler neler?

Bitcoin için 200 haftalık hareketli ortalama baş ağrısına neden oluyor

20.850 dolar civarında, 10 Haziran haftalık kapanışı BTC/USD için pek özel bir şey değildi. Ancak parite yine de birkaç ay içinde en iyi yedi günlük büyümesini başardı. Pazar gününü, haftanın başlangıcındaki konumundan tam 1.600 dolar kadar daha yüksek bir şekilde bitiren Bitcoin, böylece Mart ayından bu yana görülmeyen bir ilerleme kaydetti. Ancak, haftalık kapanışı takip eden saatler negatife döndüğü için başarı uzun sürmedi. BTC/USD, yazının yazıldığı sırada 20.400 doları hedefliyordu.

Küresel hisse senetlerindeki rahatlama, kriptonun son aylardaki bazı kayıplarını silme fırsatı sağlıyor. Bitcoin’in mevcut seviyeleri tutma yeteneği, bu yaz ruh halini belirlemede kilit rol oynayabilir. Ticaret paketi Decentrader dahil olmak üzere çeşitli yorumcular bu nedenle haftalık grafiği ilgiyle izlediler. Diğerleri, BTC/USD’nin 22.500 dolar civarında temel 200 haftalık hareketli ortalamanın (WMA) altında bir kapanış daha gerçekleştirdiğini belirtti. Yani, daha az hevesliydi.  Bu arada, popüler trader TechDev, 2022’nin geri kalanı için daha iyimser bir görünümü savundu.

Hafta sonu, yıl sonuna kadar, daha önemli WMA’ların geri alınmasının Bitcoin’in “yeniden birikim aşamasını” tamamen sona erdirmesi gerektiğini savundu.  TechDev, Twitter takipçilerine, “Bitcoin’in 32.000-35.000 doları devirmesi, yeniden birikimin sonunu ve düzeltmeyi onaylar” dedi. Öte yandan, zor durumdaki kripto kredi platformu Celsius’tan devam eden varlık tasfiyesi satış baskısını artırdı.

Asya piyasaları düşerken acımasız dolar geri döndü

Asya borsaları, makro haftanın başlangıcının Çin’deki sosyal huzursuzluk haberleriyle gölgelenmesiyle 11 Temmuz’da düşüş eğilimindeydi. Protestocular, hem bankacılık yetkililerinin hem de COVID-19 izleme uygulamalarını kötüye kullanmakla suçlanan yerel yetkililerin karıştığı bir skandalın ortasında donmuş fonların serbest bırakılmasını talep ederken, piyasalar baskı hissetti. Yazım sırasında, Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 1,5 düşüşle işlem görürken, Hong Kong’un Hang Seng’i yüzde 3,1 daha düşüktü.

Avrupa, FTSE 100 ve Almanya’nın DAX’ı için mütevazı bir büyüme ile biraz daha iyi durumda. Bu sırada, Amerika Birleşik Devletleri açılmaya devam etti. Bununla birlikte, Wall Street geri dönmeden önce, ABD doları endeksi (DXY) zaten yeni adımlar atıyordu. Geçen haftayı daha soğuk bir şekilde kapatan bir geri çekilmeyi iptal etti. DXY, 11 Temmuz’da 107.4 seviyesindeydi ve günler öncesinde görülen yirmi yılın en yüksek seviyelerinin sadece 0,4 puan gerisindeydi. Durumu analiz eden ticaret firması The Rock’taki bir analist, DXY’yi yıldan bugüne büyüme açısından “olabildiğince aşırı” olarak nitelendirdi. Bitcoin, geçen hafta DXY ile geleneksel ters korelasyonunu yenmeyi başardı ve endeksle birlikte yükseldi.

Enflasyon, Bitcoin için “dağınık bir hafta” sağladı

Bu yeterli değilse, asırlık enflasyon konusu bu hafta daha fazla piyasa esnekliği testi sağlamaya uygundur. Haziran ayı ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verileri 13 Temmuz’da yapılacak ve beklentiler, aylık rakamın yıldan yıla daha da yüksek olması yönünde. Enflasyon ne kadar yüksekse ve zaten yüksek olan beklentilerden ne kadar uzaklaşırsa, risk varlıkları politika yapıcılardan gelecek bir tepki beklentisiyle o kadar fazla tepki verme eğilimindedir.

Makro analist Alex Krueger için, bu haftanın muhtemel gidişatı bu nedenle açık.   TÜFE, önde gelen enflasyon göstergelerinin çoğunu ortadan kaldırırken, hafta sonu ana akım yorumcuların dikkatini yakaladı. Ekonomist Mohamed El-Erian, “Gelecek haftanın ABD TÜFE enflasyonu %9’a çok yaklaşabileceğinden, bazıları bu önlemin geriye dönük olduğuna dikkat çekecek” dedi. Bu arada herhangi bir anlık tepki, Bitcoin piyasalarını diğer risk varlıklarıyla uyumlu olarak kesin olarak korkutabilir veya en azından önceki TÜFE olaylarında görüldüğü gibi büyük oynaklıklara yol açabilir.

MACD fiyatları dipte devam ediyor

Birden fazla Bitcoin fiyat metriğinin “dip” yanıp sönmesi veya hatta tüm zamanların en düşük seviyelerine ulaşmasıyla, mevcut fiyatlarla bir BTC yatırımının tarihsel olarak rakipsiz bir risk/ödül oranına sahip olduğunu gösteren sinyaller yetersiz değil. Bu hafta, sürüye katılan en son metrik, MACD. MACD, halihazırda oynamakta olan bir grafik trendini etkin bir şekilde izler. 12 dönemlik EMA’dan 26 dönemlik üstel hareketli ortalamanın (EMA) çıkarılmasını içerir.

Ortaya çıkan değer sıfırın altında olduğunda, Bitcoin bir dip senaryosunda olma eğilimindedir. Yani tarihsel normların tekrar etmesi durumunda 17.600 dolara yapılan son yolculuk da öyle olabilir. Bu arada yorumcu Matthew Hyland, benzer bir MACD yapısının 3 günlük grafikte hala devam ettiğini kaydetti. Piyasa analisti Kevin Svenson, “3-Günlük MACD hala yükseliş eğiliminde” diye ekledi.

Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere, Bitcoin’in göreceli güç endeksi (RSI) şimdiden tarihin en “aşırı satım” seviyelerinde. Bu arada geçen hafta, bir trader 15 Temmuz’u başka bir grafik özelliğinin dip olarak adlandıracağı kilit tarih olarak adlandırdı. Bu iki ayrı MA’dan oluşuyordu.

Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksi için 2 ayın en yüksek seviyeleri

Son verilere göre, olumlu bir faktör olarak, ortalama kripto yatırımcısı yavaş yavaş güvenini geri kazanıyor. Önceki güce dayanarak, kripto piyasası duyarlılığı hafta sonu Mayıs ayının başından bu yana en yüksek seviyelerine ulaştı ve şu anda 22/100 seviyesinde. Hâlâ “aşırı korku” bölgesinde olsa da, Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksi’nin seviyesi, önceki bazı ayı piyasası dip noktalarının bile altında 8/100’e kadar düştüğü son iki ayın olaylarıyla net bir tezat oluşturuyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir