Kriptolar:
29472
Bitcoin:
$57.168
% 4.82
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.05
Piyasa Değeri:
$2.21 T
% 5.02
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 57.168
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.21 T

İşte Bu Hafta Bitcoin, SHIB ve Altcoinleri Etkileyecek 5 Şey!

Paskalya bayramı Bitcoin boğaları için acıya yol açarken, bu hafta Bitcoin fiyat performansını etkileyecek 5 faktörü inceleyelim. Analist Willliam Suberg, önümüzdeki günlerin piyasa iklimini tartışıyor…

Paskalya bayramı Bitcoin (BTC) için 40 bin dolar altında sonuçlandı

Bitcoin spot yatırımcıları için sinir bozucu bir zaman. Geleneksel piyasa rehberliği olmadan, Bitcoin dört günlük “saat dışı” ticaretle karşı karşıya, bu da likiditenin normalden daha zayıf olduğu anlamına geliyor. Bunun, herhangi bir ani fiyat hareketini dalgalandırma ve normalden daha büyük zincirleme etkilere neden olma alışkanlığı vardır. Örneğin, alıcı desteğinin belirli bir fiyata çekilmesi durumunda, daha az katılımcı ve daha az nakit olduğunda, panik daha kolay bir şekilde ortaya çıkabilir ve bunu azaltmak için daha az nakit elde edilebilir.

Böyle bir senaryo, Paskalya hafta sonu boyunca birkaç kez oynandı. Çoğunlukla yatay işlem yaparken, BTC/USD toparlanmak için mücadele ettiği ani düşüşler yaşadı. Pazar gecesi, piyasa, bir dakikalık tek bir mumda 800 dolarlık bir kayıp da dahil olmak üzere, birkaç dakika içinde 1.000 doların üzerine çıktı. Bununla birlikte, on-chain veri kaynağı Material Indicators’den elde edilen verilere göre 39.000 dolar desteği kaybedildi. Cuma günü, indikatörün alıcı desteği bloğunun spot fiyatın hemen altında olduğunu kaydetti, bu şu anda yok ve potansiyel olarak Bitcoin’in 200 haftalık hareketli ortalamasını (200 WMA) içeren çok daha derin bir geri çekilme olasılığını açıyor.

TradingView’den alınan verilere göre 200 WMA şu anda 21.000 doların biraz üzerinde bulunuyor. Seviye oldukça önemli, ayı piyasalarında asla spot fiyat tarafından kırılmaz ve Bitcoin tarihi boyunca sürekli yükselir. Material Indicators bu arada Twitter yorumlarında “50, 100 ve 200 Haftalık MA kilit seviyelerdir” diye devam etti:

Boğa Piyasaları, fiyat 50 WMA’nın üzerinde olduğunda gerçekleşir. 100 bir rahatlama rallisi verebilir, ancak 2011’den beri asla düşüş trendinde tutulmadı. 200 WMA her zaman dibi işaretlemiştir + ömür boyu destek kanalıyla birleştiği yer.

100 WMA “yardım rallisi” Pazartesi itibariyle 35.740 dolarda.

Potansiyel olarak güvenilmez tatil fiyat performansına rağmen, kripto piyasalarının toplu halde yeni kayıplara hazır olduğu fikrine çok az kişi şaşırmış görünüyor. Popüler analist Pierre, BTC sallanırken Pazartesi günü altcoin’lerde vurulan birden fazla hedefi işaretledi ve daha önce böyle bir düşüş hareketinin zayıf token’ler için “tabuttaki çivi” olacağı konusunda uyardı.

Makronun elinde Bitcoin, SHIB ve altcoin’leri etkileyecek birçok sürpriz var

Batı pazarları Salı gününe kadar kapalıyken, kriptoda makro kaynaklı bir hareket için çok az alan var. Asya piyasaları Pazartesi boyunca çoğunlukla yatay seyrederken, Hong Kong Hang Seng %0,67’lik mütevazı bir yükseliş yaşadı ve Şanghay Bileşik Endeksi yazı yazılırken tersine %0,67 düştü. Bununla birlikte, küresel finans piyasaları, mevcut düzeni tanımlanmamış bölge tanımladığı için, bu ay dikkat çekici olmaktan başka bir şey değil. En düşük faiz oranlarıyla birlikte yükselen enflasyon, böyle yeni bir özelliktir.

Piyasa yorumcusu Holger Zschaepitz için odak noktası, geçen yıl tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşmasından bu yana değerlerinden 6,4 trilyon doları silen uluslararası tahvil piyasalarıydı. 800 yılın en büyük tahvil balonu, yükselen ABD enflasyon verilerinin (TÜFE ve ÜFE) tahvil piyasalarını sarsmasının ardından sönmeye devam ediyor. Zschaepitz şunları söylüyor:

Küresel tahvillerin değeri bu hafta 400 milyar dolar daha düşerek toplam zararı ATH’den 6,4 trilyon dolara çıkardı.

Zschaepitz’in daha önce “tarihin en büyük para politikası deneyi” olarak adlandırdığı Japonya merkez bankası bilanço genişlemesi, bu arada, yükselen enflasyon şeklinde yeni fenomenler sunuyor. Enflasyon, Bitcoin yatırımcıları için iki ucu keskin bir kılıç, yükselen fiyatlar ve merkez bankası tepkileri ilk başta hem hisse senetleri hem de risk varlıkları üzerinde ciddi baskı oluşturmaya başladı. Ancak daha sonra, çeşitli teoriler, gelgitin bir değer deposu olarak Bitcoin lehine döneceğini iddia ediyor.

Bu bakış açısının bir savunucusu olan Bloomberg Intelligence kıdemli emtia stratejisti Mike McGlone, geçen haftaki son güncellemesinde şunları söylüyor:

10 yıllık bazda yüksek hisse senedi fiyatları ve uysal emtialar arasındaki karşıtlık, hisse senetleri için daha büyük düşüş oranlarına işaret edebilir…S&P 500, 2021’in sonunda yaklaşık %280 arttı ve değişim oranı grafiğimiz, endeksi Fed’e karşı en yüksek potansiyel geri dönüş riski olarak gösteriyor.

DXY “yap ya da öl” kararıyla karşı karşıya

Bu arada, geleneksel ekonomi için bir kıstas, önemli bir bükülme noktası olarak ortaya çıkabilecek şeydir. Doların gücünün önemli bir ölçüsü olan ABD doları para birimi endeksi (DXY), 100 puan eşiğinde kalırken, yukarı yönlü devam etmek ve büyük bir düzeltme arasında bir seçim yapmakla karşı karşıya.

coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere, DXY’nin bu kadar yükselişe geçtiği son zaman, koronavirüs piyasa şokunun zirvesinde Nisan 2020’deydi. DXY’nin Bitcoin fiyatına karşı hareket etme alışkanlığı var ve bu ters korelasyon geçen yıl bir dereceye kadar kırılmış olsa da, USD için büyük bir düşüşün BTC’ye fayda sağlama olasılığı devam ediyor. Piyasa yorumcusu Johal Miles Pazar günü şunları söyledi:

DXY’nin bu trend çizgisinde tekrar devrildiğini görürsek, güçlü bir düşüşe hazır olun. Doğal olarak FED burada kilit öneme sahip, çünkü herhangi bir rota değişikliği dolar üzerinde baskı oluşturacaktır.

Aşağıdaki grafik, 2014’ün sonundan bu yana DXY düzeltmelerinin BTC/USD üzerindeki etkisini vuguluyor.

Ancak Pazartesi günü, gerçek bir tersine dönüş işareti yoktu ve geçen hafta DXY’de –BTC’de eşit derecede kısa bir ralli ile aynı zamana denk gelen– kısa bir düşüş kısa sürede tamamen azaldı. Popüler grafik uzmanı Jesse Olson, “Birçoğu DXY’de düzeltme yapılmasını istiyor ama yine de yükseliş eğiliminde” diye ekledi.

Döviz bakiyeleri 2018 ortasından bu yana en düşük seviyede

Mevcut ortamda Bitcoin’den gelen yükseliş sinyalleri nelerdir? Düşen bakiyeleri BTC’yi “hodl” konusunda sürekli kararlılığa işaret ettiğinden, takaslardan başka bir yere bakmayın.

En son verilere göre, alıcılar borsalardan büyük miktarda madeni paraları soğuk cüzdanlara taşımaya devam etmekle kalmıyor, aynı zamanda bu borsaların genel BTC bakiyesi şu anda birkaç yılın en düşük seviyelerinde. On-chain analitik firması CyptoQuant’ın rakamları, 21 büyük borsanın bakiyesinin Pazar günü 2.274 milyon BTC olduğunu doğruladı. Seviyenin bu kadar düşük olduğu en son Temmuz 2018’deydi.

Bu tür alıcı eğilimlerinin etkisi henüz pratikte görülmedi. Mevcut arzın azalmasına rağmen, BTC için gerçek bir kapışma henüz gerçekleşmedi, satıcılar ise tersine son haftalarda 50.000 dolara yaklaşan seviyelerden çıkmaya çalıştı. Sonuç, alıcılar ve satıcılar yakından korunan bir aralıkta hareket ettiğinden, BTC fiyat hareketi için dar bir hareket alanıdır. CryptoQuant CEO’su Ki Young Ju, geçen hafta yaşanan fenomene dikkat çekti. Bu arada, borsa arzındaki düşüşün muhtemel kaynağı perakende yatırımcılardan ziyade kurumsal.

Kripto duyarlılığı “aşırı korkuya” yöneliyor

Kripto piyasası duyarlılığı, yapımdaki bir şokun gerçekten göstergesi mi? Bitcoin, yatırımcılara sunulan “tek” gerçekten dürüst piyasa olarak övüldü ve tüm zamanların en yüksek seviyesinden düşüşü, bu yılki hisse senetlerine, emtialara ve daha fazlasına düşman olan enflasyonist ortamın habercisi oldu. Bu doğruysa, Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksinin mevcut durumu yatırımcılara düşünmek için yeni bir duraklama verebilir. Pazartesi günü 24/100’de Endeks, Nisan ayının başından bu yana yarıdan fazla düşüşle “aşırı korku” bölgesine geri döndü.

Buna karşılık, geleneksel piyasa Korku ve Açgözlülük Endeksi, geçen ayın sonlarında “korku” bölgesinden çıktığından beri kaldığı bir bölge olan “tarafsız”.

Kararsız doğasıyla aynı derecede ünlü olsa da, kripto piyasası duyarlılığı yine de iyi zamanların ne olursa olsun devam edeceğini umanlar için bir uyarı olabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir