Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$64.031
% 1.13
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 64.031
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

İsrail Kripto Varlıkları Daha İyi Denetlemek İçin Harekete Geçti

İsrail

İsrail Menkul Kıymetler Kurumu (ISA), dijital varlıklar için yeni bir yasal yapı oluşturarak dijital varlıkları büyük ölçüde kurum şemsiyesi altına almak ve sektöre daha fazla şeffaflık kazandırmak için harekete geçti.

Önergeye göre, ülkenin yasalarında yapılacak değişiklikler “dijital varlıkları” mevcut menkul kıymet düzenlemelerine dahil edecek ve potansiyel olarak çoğu kripto parayı ISA tarafından denetlenen finansal yatırımlar olarak ele alacak.

Yapılan değişiklikler, varlıkları finansal yatırım için kullanılan ve dağınık bir defter kullanılarak transfer edilebilen dijital varlık temsilleri olarak tanımlayacak ve dijital varlıklar İsrail menkul kıymetler yasasındaki mevcut “finansal araçlar” kategorisine dahil edilecek.

İsrail’in Kripto Benimsemesi Hızlanıyor

Kurum, bu çabanın yatırımcıları korumayı ve aynı zamanda kripto para biriminin benzersiz avantajlarına izin vermeyi amaçladığını söyledi. ISA’ya göre, mevcut menkul kıymetler yasaları halihazırda bazı dijital varlık faaliyetlerini düzenleyebilse de, düzenlemelerin şu anda yazıldığı şekliyle uygulanması zor olabilir.

Kurum bu haftaki teklifinde, İsrail’de önemli operasyonları olan Celsius’un çöküşü de dahil olmak üzere, sektörün yüksek profilli başarısızlıklardan büyük zarar gördüğünü belirtti. Ülkenin menkul kıymetler gözlemcisinden gelen bu son hamle, Maliye Bakanlığı’nın Kasım ayında İsrail’in sektöre girişini ilerletmek amacıyla dijital varlıkların düzenlenmesi için bir dizi tavsiye yayınlama hamlesinin hemen ardından geldi.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir