Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.241
% 3.84
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.241
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

İspanya, En Büyük Üçüncü Kripto ATM Merkezi Oldu

Kripto para kullanımı yaygınlaşırken İspanya, El Salvador‘u geride bırakarak en büyük üçüncü kripto ATM merkezi oldu.

Yaygınlaşan kripto para kullanımına, ülkeler bir bir dahil oluyor. Her ne kadar henüz ödeme yöntemi olarak benimsemekte yavaş hareket edilse de kullanım konusunda ilerleme kaydediliyor. Bir dönem yasaklamalar, baskılar ve yaptırımlar ile kripto paralara yoğunlaşan ülkeler, yavaş yavaş ılımlı hareket etmeye başladı. Bu bağlamda ülkeler, kripto ATM konusunda rekabet etmeye başladı.

Kripto Kullanım Oranı Artıyor, Ülkeler Rekabet Ediyor

Kripto paralar konusunda en sıcak yaklaşım sergileyen ülke El Salvador, kripto ATM merkezi olma konusunda dördüncü sıraya geriledi. İspanya’da kripto ATM sayısı artış gösterirken, ülkeyi üçüncülüğe yükseltti.

İspanya, 215 adet kripto ATM’sine ev sahipliği yapıyor. El Salvador tarafında bu sayı 212 olarak göze çarpıyor. CoinATMRadar verilerine göre, İspanya küresel bu alandaki hakimiyetinde yüzde 0.6’lık bir orana ulaştı.

Ayrıca, bu alandaki küresel hakimiyetinde yüzde 14.65‘lik bir oranı temsil eden Avrupa’da İspanya liderliği elinde bulunduruyor. İspanya’yı, 144 adet kripto ATM’siyle İsviçre takip ediyor.

Bu yıl İspanya’da, 43 adet kripto ATM’si kuruldu. Bu sayısının yıl sonuna kadar toplamda 300 adete ulaştırılması hedefleniyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir