Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$63.955
% 8.55
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 63.955
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

İş Bankası Grubu, enerji sektörüne adım atıyor

Ana faaliyet alanı bankacılık ve finansal hizmetler olan İş Bankası (ISCTR) Grubu,
cam, sigorta, gayrimenkul yatırım ortaklığı ve teknoloji gibi farklı sektörlerde iştirakleri aracılığıyla verdiği hizmetlere enerji sektörünü de ekledi.

İş Bankası Grubu, başta elektrik üretimi ve ticareti olmak üzere İş Bankası’nın %100 bağlı ortaklığı olan Trakya Yatırım Holding A.Ş. bünyesi altında İş Enerji Yatırımları A.Ş.’yi kurduğunu duyurdu. İş enerji, hidrolik, rüzgar ve güneş gibi yenilenebilir enerji kaynaklarına odaklı olarak elektrik enerjisi üretimi ile ticaretinin yapılacağı tesis ve şirketlere iştirak edecek.

Grup tarafından yapılan açıklamada bugüne kadar enerji sektörüne sağlanan kredi desteğiyle Türkiye’nin elektrik enerjisi üretimine önem ölçüde katkı sağlandığı vurgulanırken şu an kurulu gücü 800 MW’ın üzerinde olan yenilenebilir enerji santrallerindeki hissedarlıkları ile de sektörde aynı zamanda yatırımcı rolünün üstlenildiği bildirildi.

Yenilenebilir enerji kaynaklarıyla “sürdürülebilirlik” yaklaşımına önem veriliyor

İş Bankası Grubu, yeni kurulan şirketi İş enerji ile ülkelerin enerji verimliliklerini artıracak ve enerji bağımlılıklarını azaltacak yapısal dönüşümleri gerçekleştirmelerinin önemini göz önüne bulundurarak gerçekleştirilecek yatırımlar ile söz konusu dönüşüm sürecinde önemli bir yer edinme amacı taşıyor.

Ayrıca Grup, İş Enerji’nin hidrolik, rüzgar ve güneş gibi yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı üretim yapan santrallere portföyünde ağırlıklı olarak yer vermeyi hedeflemesiyle İş Bankası’nın “sürdürülebilirlik” yaklaşımının bir parçasını oluşturan “yeşil ekonomi” dönüşümüne katkı sağlama anlayışını da pekiştirecek bir adım attıklarını dile getiriyor.

İş Bankası’nın geçen yıldan bu yana tedariki mümkün olan faaliyet noktalarının tamamında yenilenebilir enerji kullanmaya başladığına vurgu yapılırken 2015 yılı sonrasında, elektrik üretim yatırımlarına yönelik yeni proje finansmanlarının tamamını yenilenebilir enerji projelerine ayırdığından bahsedildi. Buna göre bankanın toplam enerji üretim projeleri portföyünün %75’i yenilenebilir enerjiden oluşuyor.

Bu gelişmeye bağlı olarak İş Bankası, dün %100 hissedarı olan Trakya Yatırım Holding A.Ş.’nin enerji sektörüne yönelik yatırımları kapsamında sermaye ihtiyaçlarının karşılanmasını teminen, Trakya Yatırım Holding nezdinde 2 milyar TL’lik nakit sermaye artırımı gerçekleştirildiğini duyurdu ve söz konusu tutarın 500 milyon TL’lik kısmının ödendiğini bildirdi.

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir