Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.370
% 1.30
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.370
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Iron Bank, Yearn Finance’in Optimism’ine Katıldı

DeFi firması Iron Bank, Yearn Finance’in Layer-2 protokolü Optimism‘e katıldı. Bu yeni entegrasyon, L2’lerin kullanıcılar için gelişmiş güvenlik ve sermaye verimliliğini artırmayı hedefliyor.

Ethereum tabanlı lending platformu Iron Bank, Yearn Finance ve Homora Layer-2 ağı Optimism’e katıldı. Şirketler, kullanıcıları için zincirler arası birlikte çalışabilirliği, güvenliği ve sermaye verimliliğini artırmak için protokole katıldığını aktardı.

Optimism kullanıcıları artık rekabetçi gas ücretlerinden, cazip ödüllerden ve getiri seçeneklerinden yararlanırken kripto varlıklarını teminat ederek borç alabilecekler. DeFi, üçüncü şahıslar kullanılmadan bir blok zincirinde gerçekleştirilen finansal faaliyetleri ifade ederken, Layer-2 ölçeklenebilirlik sorunlarını çözmek için blockchain’in üzerine inşa edilen sistemlerdir.

Iron Bank’ın baş katkıcısı Puff, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Optimism’i başlatarak, protokolden protokole likidite omurgası olarak DeFi’yi daha erişilebilir, ölçeklenebilir ve güvenilir hale getirmeyi amaçlıyoruz”

Optimism Kullanımı Artıyor

DeFi Layer-2 protokolü Optimism, hızı ve düşük kullanıcı ücretleri nedeniyle son zamanlarda en çok kullanılan Layer-2 platformlarından biri haline geldi. Veriler, ağ üzerinde oluşturulan uygulamaların Ocak 2022’de 320 milyon doların üzerinde kripto para birimini kilitlediğini ve bu rakamın bugün itibariyle 1 milyar doların üzerine çıktığını gösteriyor.

Iron Bank’ten Puff konu hakkında şöyle dedi:

“Ethereum’da yVault’lardan fiyatlandırılan kullanıcılar için Optimism konusunda heyecanlıyız. Iron Bank’ın protokolden protokole lending ortağı olarak sağladığı ek likidite esnekliğiyle, insanlar hızlı bir zincirde yüksek gas maliyetleri konusunda endişelenmeden DeFi’de riske göre ayarlanmış en iyi verimi alabilirler”

Ethereum işlemücretleri, yüksek ağ trafiğinde kullanıcılar için aşırı derecede pahalı hale geliyor. Bu yılın başlarında ağ ücretleri işlem başına 9,000 dolara kadar çıkmıştı. Bu nedenle, Yearn Finance entegrasyon lideri “Dark Ghosty”, Optimism gibi ağlar oluşturmanın DeFi projelerinin kullanıcılar için daha erişilebilir olmasını sağlıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir