Kriptolar:
30281
Bitcoin:
$65.740
% 0.63
BTC Dominasyonu:
%54.5
% 0.65
Piyasa Değeri:
$2.40 T
% 1.29
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 65.740
BTC Dominasyonu:
% 54.5
Piyasa Değeri:
$2.40 T

Iota, AB Blockchain Sandbox Projesi için Seçildi

Iota

Mevcut Avrupa Blockchain Sandbox projesi (EBSI) için Avrupa Komisyonu, Iota’nın Web3 Kimlik çözümünü tercih ettiğini açıkladı.

AB Komisyonu, EBSI’nin ikinci grubunda yer alacak üyeleri 13 Haziran’da duyurdu. Seçilenler arasında, açık kaynaklı bir dağıtık defter ve kripto para ekosistemi olan Iota da bulunuyor.

Iota Web3 Kimlik Çözümü

Iota’nın seçimi, Walt.id, IDnow, Bloom Wallet ve HAVN ile ortaklaşa geliştirilen Web3 Kimlik çözümünü vurguluyor.

Iota, kimlik çözümü için bu seçimin önemli bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

“Bu, düzenlemeler arasında Web3 ortamında Müşterini Tanı (KYC) ve gizlilik konularında tartışmalar için bir yol açıyor. Bu, özellikle bugünlerde bazı otoritelerin merkezi olmayan finans (DeFi) stratejilerini tartışmasıyla oldukça alakalıdır.”

AB Komisyonu’nun EBSI Projesi

AB Komisyonu tarafından 2023 yılında başlatılan EBSI, birçok sektörde dağıtık defter teknolojisi (DLT) çözümleri için bir test ortamıdır.

Her grup, daha sonra AB genelindeki Avrupa otoriteleriyle birebir etkileşim fırsatları yanı sıra test ve doğrulama için kontrollü bir ortam sağlanan en fazla yirmi projeden oluşur.

Iota’nın yanı sıra, seçilen projeler arasında RealEstate.Exchange (REX) DigiShares, iş ve belgeler odaklı blockchain DoxyChain, akıllı sözleşme ve blockchain güvenlik analiz projesi Hacken ve yapay zeka odaklı bilgi altyapı projesi Origintrail bulunuyor.

Verimsizlikler, yüksek maliyetler ve gizlilik sorunları ile sıkça engellenen Iota özel Web3 Kimlik çözümü kullanım durumu, geleneksel Müşterini Tanı (KYC) süreçlerini değiştirmeyi amaçlıyor.

İlginizi Çekebilir: Bollinger Bantlarının Geliştiricisinden Bitcoin Fiyat Yorumu

Dağıtık defter teknolojisi (DLT) ve tokenizasyon ile çalışan yeniden kullanılabilir bir KYC sistemi kullanmak, kullanıcıların kişisel verileri üzerindeki kontrolünü ve güvenliğini artırmaya yardımcı olacaktır.

Geliştirici, IDnow tarafından yapılan uzaktan kimlik doğrulamanın kullanıcıların AB Kara Para Aklama (AML) ve KYC kurallarına uyumunu sağladığını iddia ediyor ve böylece süreci başlatıyor.

Iota’nın Web3 Kimlik çözümüne gelince, doğrulanmış kimlik tokenleştirilir ve kişisel verileri ifşa etmeden kimlik doğrulamak için birçok Web3 uygulamasında kullanılabilecek bir soulbound token olarak kullanıcının cüzdanında saklanır.

Bu, AB’nin dijital bir kimlik sistemi uygulamaya koyma çalışmalarıyla örtüşmektedir. İlk olarak Şubat 2023’te yayınlanan Avrupa Dijital Kimlik (EUDI) kuralı, 21 Mayıs’ta tam uygulama gereksinimleriyle 2026 yılına kadar revize edildi.

İlginizi Çekebilir: Fed Kararları: ABD Merkez Bankası, Faiz Oranlarını Sabit Tuttu

Üye devletler, her kişiye ve yerleşik kişiye en az bir AB dijital kimlik cüzdanı vermek zorundadır.

Üniversite diplomalarından tren biletlerine kadar dijital kimlik cüzdanı, belgeleri elektronik olarak imzalamak ve depolamak için tasarlanmıştır. Avrupa halkının yaşam ve çalışma şeklindeki bir sonraki gelişme olarak görülmektedir.

Geliştirme ve uygulama için bazı kavramlar—örneğin sıfır bilgi ispatları potansiyel kullanım durumu—zaten ele alınmıştır.

Avrupa’ya özgü olmamakla birlikte, TON blockchain ekosistemi, kullanıcıların ileri teknoloji avuç içi tarama teknolojisini kullanarak kimliklerini doğrulamaları için 5 milyon Toncoin token ayırdı. Tüm bunlar, giderek dijitalleşen dünyada dijital kimlik için bir çözüm bulma eğilimine işaret etmektedir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir