Kriptolar:
30481
Bitcoin:
$58.718
% 3.70
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.17
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 4.06
Korku & Açgözlülük:
50 / 100
Bitcoin:
$ 58.718
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Io.Net CEO’su İstifa Etti; Token Lansmanı Yaklaşıyor

io.net, IO

Projenin Solana ağında token lansmanına başlamasından 48 saat önce, hesaplama gücü (özellikle GPU) satışı için bir altyapı sağlayan eşler arası platform io.net, CEO’sunu görevden aldı.

Liderlik Değişikliği ve İddialar

io.net kurucularından biri olan Ahmad Shadid, “derhal geçerli olmak üzere” görevinden istifa etti ve diğer bir kurucu ve eski COO Tory Green, CEO olarak görevine başladı. Solana tabanlı AI projesi, makine öğrenimi girişimlerinin düzenli bulut bilişim hizmetlerinden daha düşük maliyetle hesaplama gücüne erişim sağlaması amacıyla bir GPU tedarik ağı oluşturuyor.

9 Haziran’da X’te yaptığı bir paylaşımda Shadid, geçmişiyle ilgili bazı iddialar olduğunu belirtti ve io.net’in bu tür meselelerle meşgul olmasını önlemek ve gelişimine odaklanmak amacıyla CEO’luktan gönüllü olarak istifa ettiğini söyledi. Shadid, bu “iddialara” doğrudan değinmedi, ancak eleştirmenler, io.net’in gerçekten sağladığı GPU çiplerinin miktarı hakkında yatırımcıları yanılttığını iddia etti. Ayrıca, 28 Nisan’da ağda aktif GPU bağlantılarını 600.000’den 10.000’e düşüren bir GPU meta veri saldırısı yaşandı.

Yaklaşan Token Lansmanı ve Piyasa Tepkileri

io.net tokenı, IO, Binance’in Launchpool’unda 11 Haziran’da 12:00 (UTC) saatinde lansman yapacak. İlk aşamada 95.000.000 IO tokenı piyasaya sürülecek ve bu, toplamda çıkarılabilecek maksimum IO token miktarını 800.000.000 yapacak.

Shadid’in istifasının hemen ardından, birçok kişi onun ürünü piyasaya sürerken IO coinlerini satıp çıkacağını düşündü. Sektör yorumcusu Badenglishtea, X hesabındaki 15.300 takipçisine, “Bu kadar gölgeli bir durum görmedim” dedi.

Shadid, ekip üyeleri, yatırımcılar veya danışmanların aylık hak ediş tokenlarını Haziran 2025’e kadar likidite edemeyeceklerini belirtti çünkü IO tokenlarının kilitlenme süresi dört yıl. Shadid, ekosistemi büyütmek amacıyla kişisel olarak bir milyon IO tokenı şirketin Internet of GPUs Vakfı’na göndereceğini söyledi.

Gelecek Beklentileri ve Yeni Liderlik

io.net ekosistemine daha fazla katılım konusunda ayrılan CEO herhangi bir açıklama yapmadı. Green, şirketin yeni CEO’sunun atanmasıyla birlikte, önümüzdeki günlerde liderlik yapısında daha fazla değişiklik yapılacağını bildirdi.

Bu İlginizi Çekebilir: Arbitrum, Oyun Girişimlerine 215M Dolar Yatıracak

Green, coin lansmanının ağ için “yeni bir büyüme aşaması” getirdiğini belirtti. “En önde gelen merkeziyetsiz AI hesaplama ağını kurmaya odaklanmış durumdayız ve mevcut tedarikçileri elde tutmak, yeni tedarikçiler ve yeni müşteriler kazanmak için çok çalışacağız” dedi.

Green’e göre, io.net yaklaşık 20.000 GPU’yu kümelemeler için kullanıma sundu ve AI/ML çıkarımı ve model eğitimi için uçtan uca iş yükleri desteği ile AI odaklı birçok işletmeye hizmet sağlıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir