Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.307
% 0.40
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.307
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Intel, Mobileye halka arz fiyatını hisse başına 21 dolar olarak belirledi

Yazar – Senad Karaahmetovic

Intel (NASDAQ:INTC), yaptığı basın açıklamasında Mobileye’nin 41 milyon hissesini satarak 861 milyon dolar topladığını belirtti. Çip üreticisi, hisseleri 21 dolar ile halka arz dosyasında belirtilen 18-20 dolar aralığının bir dolar üzerinde sattı.

Bu şekilde Mobileye; otonom sürüş teknolojileri ve gelişmiş sürücü destek sistemleri geliştiren şirket için Intel’in ödediği 15,3 milyar dolara kıyasla yaklaşık %10 daha yüksek olan 17 milyar dolar değerinde oldu.

Ancak bu değerleme, Intel’in Mobileye birimi için başlangıçta elde etmeyi umduğu 50 milyar doların epey altında. Bloomberg News, bu yılın başlarında Intel’in zor bir makro ortama rağmen Mobileye halka arzına devam edeceğini ve şirkete yaklaşık 30 milyar dolar değer biçtiğini bildirmişti.

Bunu takip eden bir başka raporda ise piyasanın Mobileye için 30 milyar doların altında bir değer biçmesinin muhtemel olduğu belirtilmişti. Ancak çip üreticisi, halka arzı planlanandan daha az hisse satacak şekilde ayarladı. Intel halka arz sonrasında Mobileye’nin %94-95 hissesini elinde tutacak.

Wall Street Journal, Intel ve garantör banka hisselerinin iyi işlem görmesine odaklandıklarını, bu nedenle nispeten düşük bir değerlemeden çok rahatsız olmadıklarını bildirdi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir