Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.061
% 1.04
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.061
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

İngiltere’nin banka hisseleri, yeni vergi gaspı haberi üzerine düşüş yaşadı

Yazar – Geoffrey Smith

Investing.com – İngiltere’nin en büyük kredi kuruluşlarının hisseleri; Financial Times’ın, hükümetin bütçedeki boşlukları doldurmak için vergileri artırabileceğini bildirmesinin ardından Çarşamba günü düştü.

FT, yeni Maliye Bakanı Jeremy Hunt’ın, genel kurumlar vergisi oranı %19’dan %25’e çıkarılsa bile banka kârları üzerindeki ek vergiyi %8’de tutarak efektif vergi oranlarını %33’e kadar yükseltebileceğini söyledi.

Çoğu kişi, 2008/9’da bankaları kurtarma maliyetlerinin bir kısmını dolaylı olarak telafi etmek için getirilen banka vergisinin ortadan kalkmasını ve bankaların vergi yükünü, özel sektörün geri kalanıyla aynı seviyeye getirmesini bekliyordu.

Lloyds Bank (LON:LLOY) hisseleri %3.5, NatWest (LON:NWG) hisseleri %1.7, Barclays (LON:BARC) hisseleri ise %1.4 düşüş gösterdi. Virgin Money (LON:VM) hisseleri %3,5 değer kaybetti. Tümü, Eylül ayı için beklenenden daha yüksek bir enflasyon raporuna karşı yükselen FTSE 100 endeksinin altında performans gösterdi.

İngiltere Merkez Bankasının (BoE), kredi marjlarını destekleyecek faiz artışlarının bir sonucu olarak bankaların önümüzdeki çeyreklerde kârlarında önemli artışlar kaydetmesi muhtemel. Ancak uzun vadeli faiz oranlarında büyük dalgalanmalara neden olan ve kredi verenleri yeni konut kredisi vermeyi durdurmaya zorlayan son birkaç haftanın siyasi kaosu göz önüne alındığında artış, olması gerektiği kadar büyük olmayabilir.

Hunt, İngiltere’nin kamu maliyesine verilen zararı onarmak için “zor kararlar” almak zorunda kalacağını söyledi. İngiltere medyasında yer alan çeşitli haberlerde, ismi açıklanmayan kaynaklara dayanılarak bunun sadece daha yüksek vergiler anlamına gelmeyeceği, aynı zamanda emekli maaşlarının her zaman enflasyona ayak uydurmasını garanti eden ve siyasi açıdan tartışmalı olan “üçlü kilit” de dahil olmak üzere kamu harcamalarında daha fazla kesinti anlamına gelebileceği belirtiliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir