Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$63.106
% 0.72
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.106
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

İngiltere’de düzenleyiciler FTX için uyarı çıkardı

İngiltere Finansal Davranış Otoritesi (FCA), kripto borsası FTX’e karşı tüketicilere yönelik çıkardığı bir uyarıda borsanın ülkede iş yapma lisansına sahip olmadığını söyledi.

FCA, web sitesinde yaptığı kısa açıklamada, “Bu firmanın İngiltere’de yetkimiz olmadan finansal hizmet veya ürün sağlıyor olabileceğine inanıyoruz.” dedi ve ekledi: “Finansal Ombudsman Hizmetine erişiminiz olmayacak veya Finansal Hizmetler Tazminat Programı (FSCS) tarafından korunmayacaksınız, bu nedenle işler ters giderse paranızı geri alma olasılığınız düşük.”

Uyarı, FCA’nın geçen yıl FTX’in en büyük rakibi Binance’e karşı yaptığı hamlenin bir yankısı ve geleneksel olarak daha az gelişmiş denetime sahip offshore yargı bölgelerinden gelişmiş pazarlara girmeye çalışan düzenleyiciler ile kripto borsaları arasında uzun süredir devam eden kedi-fare oyunundaki son dönemeç.

Binance geçen yıl da FCA tarafından eleştirilmiş ve nihayetinde İngiltere’de denetim için yeniden başvuracağını söylemesi için baskı altına alınmıştı.

FTX şu anda Avrupa Ekonomik Bölgesinde (AEA) Kıbrıs Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan işletme lisansına sahip K-DNA Financial Services Ltd aracılığıyla faaliyet göstermektedir. Ayrıca İsviçre ve Almanya’da lisansları olan iştirakleri aracılığıyla AEA’da tokenize hisse senedi ticareti sunmaktadır. Bununla birlikte İngiltere’nin 2020 sonunda Avrupa Birliği’nden ve AEA’dan ayrılması, bunların hiçbirinin İngiltere’de ticaret yapma hakkı vermediği anlamına geliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir