Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.683
% 2.41
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.683
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

İngiltere Merkez Bankası’ndan Düzenleme Mesajı

İngiltere Merkez Bankası (BoE) yetkilisi, kripto dünyasının düzenleyici çerçeveye ihtiyacı olduğunu söyledi.

Şu anda, İngiltere’deki kripto firmaları yalnızca kara para aklamayı durdurmak için yeterli kontrolleri uygulayabileceklerini göstermek zorunda. Yine de birçok firmanın lisans başvurusu İngiltere düzenleyicileri tarafından reddedildi. Düzenlemeleri sıkı tutan İngiltere, kripto borsası FTX’in çöküşünün ardından net bir düzenlemeye ihtiyaç duyulduğunu da belirtiyor.

İngiltere Merkez Bankası: Düzenleme Gerekli

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkan Yardımcısı Jon Cunliffe, Warwick Business School’da düzenlenen bir etkinlikte yaptığı açıklamada; kripto para borsası FTX’in çöküşünün, kripto dünyasını düzenleyici çerçeve içine alma ihtiyacını gösterdiğini söyledi.

Cunliffe, açıklamasına şu şekilde devam etti:

“Kripto dünyası, geçen yılki kripto kışı ve geçen haftaki FTX patlaması sırasında gösterildiği gibi, şu anda finansal sistemin istikrarını tehdit edecek kadar büyük veya ana akım finans ile yeterince bağlantılı olmasa da, ana akım finans ile bağlantıları hızla gelişiyor”

FTX’in sıkıntılarının, düzenleyicilerin mümkün olan en kısa sürede daha sıkı kontroller getirmesi gerektiğini vurguladı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir