Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.487
% 0.73
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.487
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

İngiltere, kripto paralara el koyma yetkisi veren yasayı onayladı

Birleşik Krallık Hükümeti, ülkede dolandırıcılık ve kara para almayı önleme çabaları kapsamında ilk olarak bu yılın Mayıs ayında sunulan Ekonomik Suç ve Kurumsal Şeffaflık yasa tasarısını onayladı.

Onaylanan yasa kapsamında kripto sektöründe sponsorluklar ve faaliyetleriyle yanıltıcı tanıtımlar yapan kötü niyetli kişilerin önüne geçilmesi amaçlanırken meşru yollarla faaliyetlerini sürdürmeye çalışan kripto şirketlerinin de desteklenmesi sağlanacak. Bu bağlamda Birleşik Krallık sınırları içinde lisanslama faaliyetleri daha yakından takip edilecek olup daha şeffaf bir yaklaşımla kara para aklama ve diğer suç faaliyetlerinin önlenmesi için azami çaba harcanacak.

Hükümet tarafından onaylanan yasa, ülkede meşru şekilde çalışan işletmelerin önünü açacak bir gelişme olarak kabul ediliyor. Ayrıca yasanın, Birleşik Krallık ekonomisine de önemli bir katkı sağlaması bekleniyor.

Ulusal Suç Ajansı Başkanı Graeme Biggar, onaylanan yasa hakkında görüşlerini iletirken yerli ve yabancı birçok suçlunun yıllarca İngiliz şirketlerini kötüye kullanarak yasa dışı gelirlerini akladıklarını ve son yıllarda suç faaliyetlerini kripto paralara kaydırdığını söyledi. Mevcut reform paketini memnuniyetle karşıladıklarını söyleyen Biggar, yasanın suç çetelerini çökertmede önemli bir katkısı olacağını sözlerine ekledi.

İçişleri Bakanı Suella Braverman da konuyla ilgili konuşurken hükümetin organize suçlarla mücadele için şimdiye kadar görülmemiş bir önlem aldığını söyledi. Braverman, ayrıca bu yasa sayesinde güvenlik güçlerine kötü niyetli kişilerle mücadelelerinde önemli bir yetki ve istihbarat yeteceği verildiğini aktardı.

İngiltere’de yeni hükümetin kripto desteğini sürdürmesi bekleniyor

Liz Truss liderliğindeki yeni hükümetin, Birleşik Krallık’ta kripto endüstrisine karşı nasıl bir yaklaşım izleyeceği merakla bekleniyordu. Zira bir önceki hükümet, İngiltereye, küresel bir kripto merkezi haline getirme konusunda endüstrisi için pozitif  bir yaklaşıma sahipti.

Diğer yandan Liz Truss, Dışişleri Bakanlığı görevini yürütürken kripto sektörü hakkında olumlu görüşlere sahipti. Son olarak İngiltere’nin kripto yaklaşımını değiştirebileceği endişelerini boşa çıkaran Truss Hükümeti, ülkeyi küresel bir kripto merkezi haline getirme çalışmalarına devam edeceğini duyurdu. Onaylanan Ekonomik Suç ve Kurumsal Şeffaflık yasası da ülkede kripto faaliyetlerinin daha şeffaf ve güvenli şekilde yapılmasına yardımcı olacağı için olumlu olarak kabul edildi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir