Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$63.951
% 3.06
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 63.951
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

İngiltere Başbakanı Truss istifa etti

İngiltere Başbakanı Liz Truss istifa etti. Daha önce Dışişleri Bakanlığı yapan Truss, 5 Eylül’de başbakanlık koltuğuna seçilmişti.

İngiltere Başbakanı Liz Truss istifa etti. Truss, önceki dakikalarda yaptığı açıklamada istifa ettiğini, yeni başkan seçilene kadar görevde kalacağını söyledi. İki hafta içinde yeni başbakan seçimlerinin yapılması bekleniyor.

Liz Truss neden istifa etti?

Henüz 45 günlük görev süresi içinde birçok konuda eleştirilen Truss, en büyük tepkiyi hazırladığı vergi paketine karşı gördü. Vergi indirimlerinin ekonomide yaratacağı büyük maliyet hem finansal piyasalarda hem de siyasi cephede büyük tepki aldı.

Dün İçişleri Bakanı Suella Braverman istifasını açıkladı. Braverman, istifasında kendi hatası olsa da hükümetin politikalarını da oldukça endişe verici bulduğunu söylemişti.

Dün ülkedeki kaya gazı ve petrolün çıkarılması yasağının kaldırılmasına dair yapılan oylamada arbede yaşandı haberleri yer aldı. Bu konuda da tansiyonun yükselmesiyle Truss’a karşı istifa baskıları arttı.

Truss, resmi olarak görevde 44 gün kalarak ülke tarihinin en kısa süreli başbakanı oldu.

Truss, hazırladığı vergi paketiyle hem şimşekleri üzerine çekmiş hem de finansal piyasalarda büyük oynaklık yaşanmasına neden olmuştu. Sterlin varlıklarda yaşanan rekor düşüşü durdurmak için İngiltere Merkez Bankası tahvil satışı yaparak piyasaya müdahale etmişti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir