Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.580
% 0.91
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.580
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

İngiltere Başbakanı Liz Truss İstifa Etti

İngiltere’de Boris Johnson’un yerine gelen yeni başbakan Liz Truss, yaptığı açıklamalar neticesinde istifa ettiğini duyurdu.

Ada ülkesindeki çalkantı devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda Boris Johnson, gelen tepkiler üzerine istifasını vermişti. Brexit ve çeşitli politik olaylar ile gündeme gelen ülke yönetimi, yoğun eleştiriler neticesinde görevine devam edemedi. Dışişleri Bakanı olan Liz Truss, seçimleri kazanarak yeni başbakan olmuştu. Ancak, Truss aldığı anlık karar ile görevden affını istedi.

Kripto Para Destekçisi, İngiltere Başbakanı Liz Truss İstifa Etti

Ani bir gelişmeyle Liz Truss, başbakanlıktan istifa ettiğini açıklayarak Birleşik Krallık tarihinin en kısa süreli başbakanı oldu. Başbakanın istifa etmesi piyasalarda tepkiye yol açtı. İngiltere para birimi sterlin, anlık yükseliş yaşadı ve ardından tekrar eski yerine geri döndü.

Özellikle kripto paralara olumlu yaklaşım sergileyen Truss, kripto paraların potansiyelini görmeli ve fırsat vermeliyiz demişti. Ülkenin ekonomik anlamda daha da güçlenmesi için çalışacağını belirten Truss, sadece 45 gün görev yapabildi.

İstifa etmesine sebep olarak gösterilen sorunlar, geçtiğimiz ayın sonlarında ortaya çıktı. Liz Truss, Kral’a istifasını sunduğunu ve bir halef seçilene kadar görevde kalabileceğini aktardı. Parti başkanları ise seçim talebinde bulundu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir