Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.179
% 0.36
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.179
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Huobi kripto borsası satıldı: Alıcılarına dair söylentiler devam ediyor 

Hong Kong, Güney Kore, Japonya ve Türkiye başta olmak üzere birçok ülkede 20 milyon bulan kullanıcıya sahip Huobi kripto para borsasının hakim sahibi Hong Kong merkezli About Capital Management’ın fon şirketi M&A oldu.

Huobi’nin kurucusu Li Lin’in 2020 yılında tutuklandıktan sonra şirket yönetiminin sürdürülemez hale gelmesinden dolayı şirketteki hisselerini About Capital Management’a sattı.

Satış haberinin duyurulmasıyla birlikte Huobi’nin alıcıları hakkında çeşitli söylentiler ortaya atıldı. Popüler bir kripto muhabiri olan Wu Blockchain, Twitter üzerinden satışın 3 milyar dolar gibi bir rakama gerçekleştiğini iddia ederken asıl alıcıların Justin Sun ve ona destek olan FTX CEO’su Sam Bankman-Fried olduğunu söyledi.

Justin Sun ve Bankman-Fried’den yalanlama geldi

Wu Blockchain, birkaç kaynağa atıfta bulunarak Huobi’nin gerçek alıcılarının Justin Sun ve Sam Bankman-Fried olduğunu iddia ettikten sonra Justin Sun’dan konuyla ilgili yalanlama geldi.

Cumartesi günü açıklanan satışın ardından bugün erken saatlerde Twitter üzerinden ve açıklama yapan Justin Sun, bu iddianın doğru olmadığını ve kendisinin sadece Huobi’nin danışmanı olduğunu söyledi. Bunun üzerinde Huobi’den de bir doğrulama gelerek Justin Sun’un danışma kurulu üyesi olduğu resmen açıklandı.

Aynı zamanda FTX kurucusu Sam Bankman-Fried, Blocjk’a yaptığı açıklamada ne kendisinin ne de FTX borsasının satın alma anlaşmasının bir parçası olmadığını söyledi.

2013 yılında Li Lin tarafından kurulan Çin’de kurulan Huobi, geçen sene Aralık ayında ülkede faaliyetlerini durdurmak zorun kalmıştı. Son satın alımla birlikte Huobi’nin uluslararası büyüme planları çerçevesinde yeterli sermayeye ulaşacağı dile getirildi.

Diğer yandan Huobi’nin yerel tokeni HT, satın alım haberini olumlu fiyatlandı. 759 milyon dolar piyasa değeriyle 58. Sırada yer alan HT, son 24 saatte %20 değer artışıyla 5 dolar sınırına kadar yükseldi.

Diğer yandan yatırımcı ilgisini çekmeyi başaran Huobi, son zamanlarda bazı sorunlarla baş etmek zorunda kaldı. Kripto para borsasının sabit kripto varlığı HUSD, yakın zamanda dolar sabitini kaybederek %15 değer kaybı gördü. Yetkililer, kısa bir süre devam eden düşüşü, bankacılık saatlerindeki zaman farkından dolayı meydana gelen likidite eksikliğine bağladı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir