Kriptolar:
29757
Bitcoin:
$66.932
% 0.11
BTC Dominasyonu:
%54.3
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.43 T
% 0.29
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.932
BTC Dominasyonu:
% 54.3
Piyasa Değeri:
$2.43 T

Hong Kong hızlı gelişen kripto pazarını kontrol etmek için yeni bir tasarı duyurdu

Hong Kong düzenleyicileri geçen hafta bireysel yatırımcıların kripto para ticareti yapabilmesinin yolunun açılacağı yönünde açıklamalarda bulunmuştu. Bu hafta ise yetkililer, pazarın sağlıklı şekilde büyümesini desteklemek için net politikalar belirlemek üzere çalışmalara başladıklarını duyurdu.

Hong Kong doğrudan yabancı yatırımlar dairesi InvestHK’nin finansal teknoloji direktörü Liang Hanjing, yaptığı açıklamada kripto para düzenlemesine yönelik tasarının 2023’ün ilk çeyreğinde Yasama Konseyi’nden geçmesini beklediğini söyledi.

Hong Kong Finans Sekreteri Chen Maobo ve Hazine Bakanlığı Sekreteri Xu Zhengyu, kısa süre önce 31 Ekim’de başlayacak olan Hong Kong Fintech Haftası’nda kripto paralara ilişkin net politikalar açıklanacağı konusunda kamuoyunu bilgilendirmişti.

Kripto tasarısı daha sağlıklı bir piyasa için temel oluşturacak

InvestHK’nin finansal teknoloji direktörü Liang Hanjing, yaptığı açıklamada kanun tasarısıyla sanal varlık hizmet sağlayıcıları için bir lisans sistemi geliştirilmesinin amaçlandığını söyledi. Böylece kripto paraları kullanarak kara para aklama ve yasadışı faaliyetlerin önüne geçilmesi hedeflenecek.

İlgili tasarının 2023’ün ilk çeyreğinde hayata geçmesi beklenirken bu süreçte daha çok şirketin lisans için başvuru yapması bekleniyor. Böylece Hong Kong, kripto pazarı için Çin’den farklı bir politika izleyerek kripto şirketleri için önemli bir bölge haline gelebilir ve bu durum sektörün daha da gelişmesi için önemli bir adım olabilir.

Geçen hafta bildirildiği üzere ilk olarak bireysel yatırımcıların kripto para ticareti yapmasının önü açılacak. Bu anlayışla özerk yönetime sahip bölge, en büyük rakibi olan ve kripto dostu yaklaşım benimseyen Singapur’un pazar payından pay almayı hedefliyor.

Hong Kong, ilgili tasarıyı yasalaştırmayı başarırsa Asya pazarında önemli bir kripto merkezi olma yolunda kritik bir adım atmış olacak. Geçen haftadan bu yana bölgeden gelen , kripto sektörüne tutumun iyiden iyiye değiştiğinin önemli bir göstergesi olarak endüstri için olumlu yorumlanabilir. Zira geçtiğimiz yıllarda Hong Kong, Çin ile aynı anlayışa sahip olarak kripto sektörü için son derece katı bir tutum sergiliyordu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir