Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.914
% 1.25
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.914
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Hintli Girişim Kripto Vergi Kabusunu Çözmeye Çalışıyor

Hindistan merkezli TaxCryp Technologies twitter hesaplarında SAAS tabanlı TaxCryp yazılımını çıkaracaklarını duyurdu.

Kripto vergi hesaplama hizmetleri sunan Hintli firma TaxCryp, Hindistan’ın kripto vergilendirme yasalarıyla mücadele etmek için ve ülke hizmeti olarak yazılım tabanlı bir çözüm sunmayı planlıyor. TaxCryp, uygulamanın vergi hesaplama, uyumluluk ve raporlama gerekliliklerini basitleştirmeyi hedeflediğini söyledi.

Hindistan’dan Kripto Paralara Vergi Uygulaması

Kripto paralar konusunda sert bir tutum sergileyen Hindistan hükümeti, 1 Nisan itibariyle tüm kripto gelirlerine vergi getirmişti. Bu vergilendirme, yüzde 30 sabit oran vergi ile 10 bin Hindistan rupisini aşan kripto varlıklarının satışı ve transferinde kaynakta kesilen yüzde 1 vergi uygulaması içeriyor.

Hindistan kripto yatırımcılarının başka yerlerden elde edilen kazançlarla kayıpları dengelemesine izin vermiyor ve kripto düzenlemeleri belirsiz durumda. Bu vergileri hesaplama yöntemine ilişkin bilgiler bakanlık tarafından açıklanmıyor. Bu yüzden Hint vergi mükellefleri için can sıkıcı bir hal almış durumda.

Ayrıca bakanlık tarafından atılan bir tweette, bu yıl 31 Temmuz’a kadar sadece 6.7 milyon kişi gelir beyanında bulunmuş. Bunun Hindistan’ın nüfusuna oranla bu oldukça az bir katılım olduğu belirtiliyor. TaxCryp Technologies ise kripto vergilendirme yasalarıyla mücadele ederek ve ülke için raporlama gerekliliklerinin basitleştirerek bu tarz sorunların önüne geçmek istiyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir