Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$62.851
% 5.80
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 62.851
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Hint Kripto Borsası, Singapur’dan Lisans İstiyor

Hindistan’ın en eski kripto borsalarından ZebPay, lisans için Singapur’un kapısını çaldı.

Nomics’ten alınan verilere göre, ZebPay’deki günlük işlem hacmi Ekim 2021’de 122 milyon dolardan 700 bin dolara kadar düştü. ZebPay de hem bu nedenle, hem de ülkenin vergi politikaları iç piyasayı ezdiğinden dolayı büyümek için denizaşırı ülkelere yelken açmak istiyor.

Hint Kripto Borsası ZebPay, Singapur’da Lisans Başvurusu Yaptı

Şirketin eski CEO’su Avinash Shekhar, verdiği bir röportajda, ZebPay’in Singapur’da bir lisans başvurusunda bulunduğunu ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde benzer bir adımın potansiyelini değerlendirdiğini söyledi.

Shekhar, lisans başvurusunun nedeniyle ilgili olarak şunları söyledi:

“Şirket, Hindistan’a odaklanmaya devam edecek olsa da ülkenin bu yıl kriptoya uyguladığı yüzde 1 işlem vergisi ticaret hacimlerine zarar veriyor ve verginin düşmesi gerekiyor. Aksi takdirde işler düzelmeyecek”

Hindistan merkezli önemli platformlardaki günlük hacimler, işlem vergisinin Temmuz ayında yürürlüğe girmesinden bu yana yüzde 90’ın üzerinde düştü. Bu, aracı kurumlar için bir ücret talep ediyor. Örneğin, Hindistan’ın en büyük kripto borsası olan Binance üyesi WazirX, personelinin yaklaşık yüzde 40’ını işten çıkardı.

Shekhar, ZebPay’in yönetim dışı personel için yüzde 6’lık bir düşüş de dahil olmak üzere maaş kesintileri uyguladığını söyledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir