Kriptolar:
29756
Bitcoin:
$67.287
% 1.44
BTC Dominasyonu:
%54.4
% 0.24
Piyasa Değeri:
$2.43 T
% 3.07
Korku & Açgözlülük:
74 / 100
Bitcoin:
$ 67.287
BTC Dominasyonu:
% 54.4
Piyasa Değeri:
$2.43 T

Hindistan’dan Yeni Dijital Ödeme Kararı

Hindistan Uluslar Ödemeler Kurumu (NPCI), dijital ödeme işlem payının sınırlandırılmasıyla ilgili yeni tarihi belirledi.

NPCI 2020’nin sonlarında yaptığı açıklamada, ödeme firmalarının 1 Ocak’tan itibaren UPI üzerindeki toplam işlem hacminin yüzde 30’undan fazlasını işlemesine izin verilmeyeceğini söylemişti. Ancak NPCI, yeni bir karar alarak bu tarihi 2024 yılına uzattı.

Hindistan, Dijital Ödeme İlgili Yeni Karar Aldı

Hindistan Ulusal Ödemeler Kurumu (NPCI) Cuma günü yaptığı açıklamada; Hindistan’ın dijital ödeme işlemlerinin payının sınırlandırılmasına ilişkin son tarihi yaklaşık iki yıl uzatarak 31 Aralık 2024’e kadar uzatmaya karar verdiğini duyurdu.

Bu hamle, ülkenin önde gelen dijital para transferi uygulamaları arasında yer alan Walmart Inc’in PhonePe ve Alphabet Inc’in Google gibi şirketlerine nefes aldırdı. Uygulamalar, mobil uygulamalar aracılığıyla çevrimiçi olarak eşler arası para transferini kolaylaştıran devlet destekli Birleşik Ödemeler Arayüzü (UPI) çerçevesi tarafından destekleniyor.

NPCI tarafından yapılan açıklamada, şunlar belirtildi:

“UPI’nin mevcut kullanımı, gelecekteki potansiyeli ve diğer ilgili faktörler dikkate alınarak, hacim sınırını aşan mevcut üçüncü taraf uygulama sağlayıcılarının uyumluluk süreleri iki yıl uzatılmıştır”

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir