Kriptolar:
32042
Bitcoin:
$68.919
% 0.15
BTC Dominasyonu:
%59.2
% 0.20
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 1.89
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 68.919
BTC Dominasyonu:
% 59.2
Piyasa Değeri:
$2.25 T

Hindistan Merkez Bankası’ndan CBDC İçin “Temel Model” Önerisi

Hindistan Merkez Bankası tarafından hazırlanan rapora göre, CBDC için başlangıçta bir temel model oluşturmak “makroekonomik politika oluşturma üzerindeki dinamik etkisi göz önüne alındığında” mantıklı olabilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Hindistan kripto düzenleme konusunda bir belirsizlikle uğraşmayı sürdürürken, Hindistan Merkez Bankası (RBI), daha karmaşık bir sürümün piyasaya sürülmesinden önce, ilk etapta CBDC’nin temel modelinin sunulmasının daha doğru olacağına inanıyor.

RBI, yayınlamış olduğu “2020-21 Hindistan’da Bankacılığın Eğilimi ve İlerlemesi” raporunda CBDC ile ilgili düşüncelerini detaylandırdı.

Sunulan raporda şu ifade dikkat çekti:

“Temel olarak, bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC), nakit paraya güvenli, sağlam ve kullanışlı bir alternatif sunuyor. Mevcut para birimleriyle karşılaştırıldığında, kullanıcılara likidite, ölçeklenebilirlik, ve anonimlik ile işlem kolaylığı ve daha hızlı ödeme açısından avantajlar sunabilir.”

RBI, CBDC için aşamalı olarak bir uygulama planlıyor. Bu nedenle ilk olarak CBDC’nin temel bir modelinin piyasaya sürülmesini ve para politikası ve bankacılık sistemi üzerinde minimum etki yaratması isteniyor. Böylelikle CBDC için bir test aşaması da gerçekleşecek.

RBI Başkan Yardımcısı Rabi Shankar, toptan ve perakende olmak üzere iki farklı CBDC üzerinde çalışmalar yürütüldüğünü ve toptan CBDC üzerinde hali hazırda daha fazla çalışma yapıldığını belirtiyor. Ek olarak bu türlerden hangisi ilk hazır olursa olsun, pilot testinin yapılacağını vurguladı.

Hindistan’da kripto tasarısı da gündem olmayı sürdürüyor. Ancak yasa tasarısının muhtemelen önümüzdeki Nisan ayı bitene kadar yasalaşmayacağı belirtiliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir