Kriptolar:
29739
Bitcoin:
$65.851
% 0.11
BTC Dominasyonu:
%54.6
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 65.851
BTC Dominasyonu:
% 54.6
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Hindistan İcra Müdürlüğü WazirX’in Hesabını Geri Açıyor

WazirX yaptığı açıklamada Hindistan İcra Müdürlüğü’nün şirket hesapları üzerindeki dondurmanın kaldırıldığını aktardı.

Hindistan’da WazirX’in hesabı yasadışı kredi uygulamaları ile alakalı dolandırıcılık dosyasında dondurulmuştu. Davada alınan bu karar ulusal çapta bütün dikkati üzerine çekmişti.

WazirX’in Ticari Banka Hesabı Tekrardan Aktif Edildi

WazirX yaptığı açıklamada, Hindistan’ın İcra Müdürlüğü’nün (ED) ticari banka hesaplarının dava sebebiyle 1 aydan fazla dondurulmasının ardından tekrardan kullanılabilir hale getirildiğini aktardı.

Geçen ay, borsanın banka hesabı, kısa vadeli kredi veren uygulamalar olan anlık kredi uygulamalarında dolandırıcılık iddiasıyla ilgili halen devam eden bir soruşturmayla ilgili olarak ED tarafından dondurulmuştu.

Şirket yapılan açıklamada, soruşturma altındaki 16 fintech şirketinden bazılarının WazirX platformunu kullandığını söyledi. Borsa, “WazirX, araştırmacılarla işbirliği yaparak WazirX platformunu kullandığı iddia edilen sanıkların tüm gerekli ayrıntılarını, bilgilerini ve belgelerini onlara sağlıyor” dedi.

5 Ağustos’ta ED, WazirX direktörü Sameer Mhatre’nin mülklerine baskın düzenledi. İddiaya göre yaklaşık 16 suçlanan fintech şirketine kripto yolunu kullanarak suç gelirlerini aklamada aktif olarak yardım etti. Ajans buna istinaden borsa tarafından ticari hesapta tutulan 8,1 milyon dolarlık fonu dondurmuştu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir