Kriptolar:
29723
Bitcoin:
$66.211
% 7.49
BTC Dominasyonu:
%54.5
% 0.58
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 5.93
Korku & Açgözlülük:
64 / 100
Bitcoin:
$ 66.211
BTC Dominasyonu:
% 54.5
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Hindistan İcra Müdürlüğü, E-Nuggets’in Bitcoin Varlığını Dondurdu

Hindistan İcra Müdürlüğü (ED), kara para aklamak için oluşturulan oyun projesi E-Nuggets‘in Bitcoin (BTC) varlığını dondurduğunu duyurdu.

ED’nin yürüttüğü soruşturma, Hindistan’ın doğusundaki Kalküta kentinden gelen şikayet üzerine başlatıldı. Şikayetlere göre bir grup dolandırıcı, insanların paralarını çalmak için E-Nuggets adında bir oyun platformu kurdu. Yapılan operasyonlar neticesinde, dolandırıcı grubun 1.5 milyon dolarlık Bitcoin varlığı donduruldu.

ED, E-Nuggets’in Bitcoin ile Kara Para Akladığını Belirtti

ED, bu ayın başlarında altı yerde kapsamlı soruşturma başlattı. Dolandırıcı grubun evine baskın yapan ekip, 2 milyon dolardan fazla nakit yığınını ele geçirdi. Kapsamlı çalışmalar ile E-Nuggets dolandırıcılık ağını çökertti. Ekibe ait olduğu düşünülen ve yaklaşık değeri 1.5 milyon dolar olan 77,6 Bitcoin donduruldu.

Yapılan duyuruda, ekibin dolandırcılık amacıyla E-Nuggets isimli bir oyun platformu kurduğu belirtildi. ED’ye göre, farklı bahaneler üreterek para çekme işlemlerini askıya alan platform, son aşama olarak uygulama verilerini silerek kaçtı. Platformun arkasında olduğu öne sürülen isimlerin yüklü Bitcoin transferleri gerçekleştirdiği tespit edildi.

Dolandırıcıların parayı yurt dışına kaçırmak için oluşturdukları kripto cüzdanları takip edildi. Rapora göre ekip, insanlardan topladıkları parayla Hint borsası WazirX’ten aldığı kripto parayı, Binance cüzdanına transfer etti.

Dolandırıcı ekibin Binance cüzdanına erişen ED, yaklaşık 1.5 milyon dolar değerindeki 77,6 adet Bitcoin’i dondurdu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir