Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.001
% 0.91
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.001
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Hindistan Hükümeti Yanıltıcı Kripto Reklamlarını Yasaklamayı Planlıyor

Hindistan hükümeti insaları yanıltacak kripto para reklamlarına müsamaha göstermeyecek.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Hindistan hükümeti, endüstri katılımcıları ve Başbakan Narendra Modi arasındaki toplantısını özetleyen bir nota göre, kripto para şirketlerinin yatırımcılara büyük getiriler vaat eden pervasız reklam kampanyaları yürütmesini yasaklamaya çalışıyor. Nota göre, reklamcılıkta şeffaflığın olmaması genç yatırımcılara potansiyel olarak zarar verebilir.

Son zamanlarda, Amitabh Bachchan gibi popüler birkaç Bollywood yıldızı, kripto para birimlerini tanıtmaya başladı ve batılı ünlülerin örneğini takip ederek kendi NFT’lerini piyasaya sürdü. Yüksek profilli spor etkinlikleri, CoinDCX ve diğer büyük Hint kripto oyuncuları tarafından desteklenen kripto reklamlarıyla dolup taştı.

Küresel Bir Sorun Olarak Görülüyor

Sorumsuz kripto reklamcılığı küresel bir sorun olarak ortaya çıktı. Mayıs ayında, İngiltere’nin Reklam Standartları Kurumu (ASA), Luna kripto para borsası tarafından Londra Metrosu’na yapıştırılan bir reklamı yasakladı.

Asia News International’a göre, Hindistan’ın kripto pazarını düzenlemek için “ilerici” bir yaklaşım izleyeceği bildiriliyor:

“Hükümet bunun gelişen bir teknoloji olduğunun bilincindedir, yakından takip edecek ve proaktif adımlar atacaktır. Hükümetin bu alanda atacağı adımların ilerici ve ileriye dönük olacağı konusunda da fikir birliğine varıldı.”

Daha önce bildirildiği üzere, Hindistan Merkez Bankası (RBI) başkanı Shaktikanta Das, bu haftanın başlarında sektörle ilgili endişelerini bir kez daha vurguladı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir