Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.632
% 0.69
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.632
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Hektaş’ın sermaye artırım tarihleri belli oldu

Investing.com – Hektaş Ticaret T.A.Ş.’nin (HEKTS) bedelli ve bedelsiz sermaye artırım başvurusu, geçen hafta SPK tarafından onaylanmıştı.

Hektaş, dün akşam saatlerinde Kamuyu Aydınlatma Platformuna yaptığı açıklamada bedelli ve bedelsiz sermaye artırımı için hak kullanım tarihlerini duyurdu.

Şirket yaptığı açıklamada 860 milyon TL olan mevcut sermayesinin %44,18’ine denk gelen 380 milyon TL’nin bedelsiz sermaye artırımı yoluyla ve mevcut sermayesinin %150’sine denk gelen 1 milyar 290 milyon TL’lik tutarın ise bedelli artırım yoluyla gerçekleşeceğini duyurdu. Bedelli ve bedelsiz sermaye artırımları sonrası Hektaş’ın mevcut sermayesi 2 milyar 530 milyon TL’ye çıkacak.

Bedelsiz sermaye artırımı, geçmiş yıl kaplarından karşılanacak olup bedelsiz pay alma hakkının 12 Ekim 2022 (yarın) tarihinde gerçekleşeceği bildirildi. Bedelsiz paylar, hak sahiplerinin hesaplarına 14 Ekim tarihinde geçecek.

Bedelli sermaye artırımı %150 oranında gerçekleşecek olup rüçhan hakkı kullanımı 12 Ekim tarihinde başlayacak ve 26 Ekim tarihine kadar 15 gün süreyle devam edecek.

Sermaye artırımına ilişkin İzahnameye ayrıca Kamuyu Aydınlatma Platformunun (KAP) kap.org.tr, Hektaş Ticaret T.A.Ş.’nin hektas.com.tr ve halka arzda satışa aracılık edecek Oyak Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’nin oyakyatirim.com.tr adreslerindeki internet sitelerinden de ulaşılabilir.

Yeni pay alma haklarının (rüçhan hakkı) kullanılmasından sonra kalan paylar 2 iş günü süresince nominal değerin altında olmamak kaydıyla Borsa Birincil Piyasa’da oluşacak fiyattan halka arz edilecek. Satılamayan payların satın alınmasına ilişkin bir taahhüt bulunmamaktadır.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir