Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.236
% 1.14
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.236
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Hedge Fonu Durmuyor: Bu 2 Altcoin’i Hızla Satıyor!

Kripto hedge fonu Three Arrows Capital (3AC), Cuma günü ilginç bir satış gerçekleştirerek dikkatleri üzerine çekti. Buna göre 3AC, cüzdanlarından birindeki tüm Staked Ethereum (stETH) altcoin varlıklarını tasfiye etti. İflasın eşiğindeki hedge fonu, borçlarını ve kredilerini ödemek için stETH ve ETH varlıklarını satmaya başladı. Bununla birlikte Three Arrows Capital’in tasfiyesinin sonuçları kripto piyasası için ciddi olacak. Bitcoin ve altcoin piyasaları, muhtemelen tekrar çöküş yaşayacak. Bununla birlikte stETH olayıyla birlikte, genel piyasanın neredeyse milyarlarca dolarlık tasfiye gerçekleştirmesi mümkün.

Three Arrows Capital, Ethereum ve stETH satmaya devam ediyor

Three Arrows Capital, dün cüzdan adresinde yer alan 5500 stETH’yi 6,1 milyon USDT karşılığında takas etmişti. İşlemden sonra cüzdan adresinde yaklaşık 14.118 stETH bakiyesi vardı. Ancak hedge fonu, 17 Haziran tarihinde, kalan 14.118 stETH’yi iki işlemde yaklaşık 13,5 milyon USDT’ye sattı. Etherscan verilerine göre, şirket önce 6.86 milyon USDT için 7000 stETH verdi. Ardından, yine 6.79 milyon USDT için 7118 stETH takas etti.

Görünüşe göre 3AC, stETH’yi sürekli olarak boşaltıyor. Aslında, insanlar Celsius’un en büyük stETH damper olduğunu düşünüyor. Ancak bu sıfat, gerçekte 3AC’ye uyuyor. Kripto hedge fonu, sahip oldukları her hesaba ve tohum turu adresine stETH satıyor. Şirket, Ethereum’u ve stETH’yi son 2 ayda büyük ölçüde azalttı. BlockFi gibi bazı şirketler Three Arrows Capital’daki pozisyonlarını satmaya başladı. Ayrıca, 3AC ile ilgili birçok şirket, işlemlerinde sorun yaşamaya devam ediyor. Bunlar da likidasyon riski altında. Örneğin, bir CeFi şirketi olan Finblox, 3AC’nin oynaklığı nedeniyle ödül dağıtımlarını duraklatmak zorunda kaldı.

3AC, bir kripto para çöküşünü tetikleyebilir

Bilindiği üzere Three Arrows Capital, Potansiyel olarak 18 milyar dolarlık bir değere sahip. Bu nedenle, dev kripto hedge fonunda bir iflasın yaşanması, kripto piyasaları için bir felaket anlamına gelecektir. 3AC ekosistemi içerisinde Bitcoin, Solana, Kusama, Avalanche, Polkadot gibi altcoin varlıkları da yer alıyor. Kullanıcıların, hedge fonundaki bu tür varlıklara da dikkat etmelerinde fayda var. Mali kısıtlamalar daha da yükselirse, bu tokenler stETH ve ETH’nin kaderini paylaşacaktır. Ayrıca bu yaşanırsa, genel olarak kripto para piyasasında devasa fiyat düşüşlerinin görülmesi oldukça mümkün.

Altcoin stETH fiyatı yeniden 1000 doların altına düştü

Kripto firmaları, stETH altcoin varlıklarını satmaya devam ediyor. Bunun sonucunda, kripto paranın fiyatı bugün tekrar 1000 dolar seviyesinin altına düştü. Yazının yazıldığı sırada, stETH fiyatı şu anda son 24 saatte yaklaşık %4 düşüşle 1.027 dolardan işlem görüyor. Aslında altcoin varlığının Ethereum (ETH) fiyatına sabit olması gerekiyor. Bununla birlikte, yazım sırasında stETH’nin ETH’ye oranı 0,93 civarındaydı. Bu da yeni bir Terra olayının patlak vermesinin mümkün olduğunu gösteriyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir