Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$63.681
% 2.49
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.681
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

“Haziran’a Dikkat” 2 Ekonomist Altın’da Bu Seviyeleri Bekliyor!

Haftayı sonlandırırken, uzmanlar altın yorumlarını aktarmaya devam ediyor. Bu yazımızda, ekonomist Tunç Şatıroğlu ve Ekonomist Selçuk Geçer’in değerli metale yönelik düşüncelerini paylaşacağız. İşte detaylar…

Selçuk Geçer: Altın sıkıştırılmaya çalışılıyor

Piyasadaki son durumlara yönelik düşüncelerini paylaşan ekonomist Selçuk Geçer, altının 1.870 dolar seviyelerine gerileyebileceğini ve yine de makasın açık kalacağını belirtti. coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere altının ons fiyatı, haftayı 1.940 doların üzerinde kapatmıştı. Selçuk Geçer’e göre böyle bir durumda şirketler de kendilerini korumak için altın almaya devam ederken gram altında 930 lira seviyeleri görülebilecek. Yazım sırasında gram altın, haftayı 920 dolar civarında kapatmış durumda.

Tunç Şatıroğlu: Dolar aralıksız yükselişe başlayacak

Öte yandan Tunç Şatıroğlu da yatırım araçları hakkındaki yorumlarını paylaştı. Ancak ekonomistin yorumu daha çok dolar cephesine yönelikti. Tunç Şatıroğlu, özellikle Haziran ayına dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Haziran’da çok önemli yaptırımların kalkabileceğini iddia eden Şatıroğlu, “ABD, ülkemizdeki yaptırımların içerisinde F36’lar için olanını kaldırmak üzere. Bu da demek oluyor ki Türkiye, biraz daha dolar harcayacak gibi görünüyor,” ifadelerini kullandı.

Ülkemizin daha fazla dolar harcaması durumunda Türk Lirası’nın değer kaybetmeye başlayacağını düşünen ekonomist, bu nedenle Haziran ayından önce dolar tutulması gerektiğini ve tutulan dolarların asla satılmaması gerektiğini belirtiyor. Dolarda ufak çaplı düzeltmeler görülse de aralıksız yükselişin geleceğini düşünüyor. Tunç Şatıroğlu, daha önce de altın ve dolar yatırımı olanların çok daha dikkatli olması gerektiğini belirten bir isim oldu. Şatıroğlu, son olarak aşağıdaki ifadeleri kullandı:

ABD, yaptırımları yavaş yavaş kaldırma kararı aldı. Bu da demek oluyor ki Türkiye daha fazla dolar harcaması yapacak. Bu da ne demek oluyor, ülkemizin para biriminin değer kaybı yaşayacağı. Eğer bu durum bu şekilde olursa ülke içerisinde dolar tutmak çok daha mantıklı bir seçenek olacak. Eğer gerekli adımlar atılmaz ve dikkat edilmezse dolar olmayanlar büyük oranda zarar edecek. 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir