Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$71.451
% 2.38
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 71.451
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Harvard Üniversitesi ile Bu Altcoin Ortaklık Kurdu: Fiyat Fırladı!

Harvard Üniversitesi, bir altcoin projesi ile dijital bilgileri korumak için merkezi olmayan web planı kapsamında ortaklık kurdu. Filecoin Foundation for the Decentralized Web (FFDW), 27 Temmuz’da Harvard Üniversitesi Kütüphane İnovasyon Laboratuvarı (LIL) ile “Açık Bilgiyi Demokratikleştirme” programı olarak adlandırılan bir girişimi destekleyeceğini duyurdu. Haberin ardından altcoin fiyatı, piyasa düşerken yükselişe geçti.

Haber kaynaklarına karşı önemli miktarda güvensizlik var

Tüketilecek çok fazla bilgi olsa da 2022’de neyin meşru olduğunu doğrulamak oldukça zor. Ayrıca ana akım medya kaynaklarına karşı önemli miktarda güvensizlik var. Örneğin ABD’de, Amerika’nın medyaya olan güven ve güven seviyeleri, bu ay yayınlanan yakın tarihli bir Gallup anketinde rekor düşük seviyelere geriledi. Ankete katılan Amerikalı yetişkinlerden yalnızca %16’sı günümüzün haber yayınlarına ‘oldukça fazla’ güvendiklerini söyledi. Katılımcıların yalnızca %11’i televizyondaki haberlere güvendiklerini belirtti. Ayrıca, son birkaç yıl teknik tanımlarla ilgili birçok dezenformasyon ve tartışma dolu.

Örneğin, geçtiğimiz hafta, Beyaz Saray hükümetin kelimenin anlamını açıklamasını gösteren iki blog yazısı yayınlayınca, ‘durgunluk’ terimi tanım üzerinde tartışmalı bir konu haline geldi. Ardından 27 Temmuz’da 24 saatlik bir süre içinde Wikipedia’daki resesyon kelimesinin tanımı onlarca kez revize edildi. Wikipedia revizyonları hala daha devam ediyor. Wiki sayfası “medya kuruluşları bu makalenin eski bir versiyonunu yayınladı” diye belirtiyor. Temmuz ayı dışında neredeyse yılın herhangi bir ayı için arşivlenen veriler o zamandan beri durgunluk kelimesinin tanımının büyük ölçüde değiştiğini gösteriyor.

Altcoin projesi Filecoin ile Harvard Üniversitesi ortaklığı neyi amaçlıyor?

Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere, Filecoin Vakfı (FFDW), merkezi olmayan teknolojiler aracılığıyla dijital bilgileri korumak amacıyla Harvard Üniversitesi Kütüphane İnovasyon Laboratuvarı (LIL) ile birlikte çalıştığını açıkladı. Harvard’ın LIL ve FFDW’si, kütüphanelerin ‘teknoloji yoluyla bilgiyi paylaşmasına’ yardımcı olmayı amaçlıyor. Bu kapsamda ‘Açık Bilgiyi Demokratikleştirme’ programına katkıda bulunacak.

Teknolojiler, Filecoin Network ve Gezegenler Arası Dosya Sistemi (IPFS) gibi belirli araçları içeriyor. Çarşamba günü yapılan duyuru, FFDW’nin LIL’in merkezi olmayan teknolojiler aracılığıyla bilgiye erişimi artırma fikrini iletmesine yardımcı olacağını daha ayrıntılı olarak açıkladı. FFDW başkanı ve başkanı Marta Belcher yaptığı açıklamada, şu hususların altını çizdi:

FFDW, insanlığın en önemli bilgilerini koruma görevinde. Bu işbirliği, Kütüphane İnovasyon Laboratuvarı’nın merkezi olmayan teknolojilerin kritik verileri korumak için gerçek dünyadaki zorlukları nasıl çözebileceğini keşfetmesini sağlayacak.

IPFS, esas olarak, dağıtılmış bir dosya sistemindeki dosyaları, web sitelerini, uygulamaları ve verileri depolamak ve bunlara erişmek için peer-to-peer (P2P) bir sistem. Filecoin, Protocol Labs tarafından oluşturulan açık kaynaklı bir Blockchain. Altcoin, IPFS dağıtılmış ağının üzerine inşa edildi. Haberin ardından altcoin fiyatı son 24 saat içinde %15’in üzerinde artış kaydetti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir