Kriptolar:
29739
Bitcoin:
$65.264
% 1.44
BTC Dominasyonu:
%54.6
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 65.264
BTC Dominasyonu:
% 54.6
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Haleon, tüm yıl kâr hedefini yükselttikten sonra 3 ayın zirvesini gördü

Yazar – Geoffrey Smith 

Investing.com – Eskiden GlaxoSmithKline’ın (NYSE:GSK) tüketici sağlığı bölümü olan Haleon’un (NYSE:HLN) hisseleri, şirketin üçüncü çeyrekte beklenenden daha iyi satış yaptığını ve tüm yıl için kâr tahminlerini yükselttiğini duyurmasının ardından Perşembe günü son üç ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

Sensodyne diş macunu, Voltaren ve Theraflu’nun sahibi şirket, ağız sağlığı bölümünün güçlü performansı ve devam eden COVID-19 vakaları sayesinde solunum ürünlerine yönelik talebin gücünü korumasının ardından organik gelirin bu yıl %8 ila %8,5 arasında artmasını beklediğini söyledi.

Haleon (LON:HLN) hisseleri %0,7 artışla 288,4 peni seviyesinde işlem görürken daha önce Ağustos ayından bu yana gördüğü en yüksek seviye olan 294,40’a ulaşmıştı.

Birçok GSK yatırımcısının, artan küresel faiz oranlarından endişe duyması nedeniyle Haleon, yaz aylarında piyasaya çıktığından bu yana zorlandı. GSK, nakit akışlarının daha istikrarlı yapısını yansıtacak şekilde borcunun 10 milyar sterlinlik kısmını Haleon’un bilançosuna aktarmıştı.

Bu nakit akışlarının bu yıl artan işçilik, enerji ve diğer girdi maliyetleri nedeniyle baskı altında kalması bekleniyordu ancak Haleon, Eylül ayına kadar olan üç ayda organik gelirde %8,1’lik bir artış kaydetmek üzere fiyatlarda ortalama %5,5’lik ve satış hacimlerinde %2,6’lık artışları birleştirerek bu zorluğun üstesinden büyük ölçüde geldi.

Haleon ayrıca sterlindeki zayıflığın, geçen yılki %22,8’lik düzeltilmiş faaliyet marjını biraz iyileştirmesini beklediğini söyledi. Sabit kurda faaliyet marjı üçüncü çeyrekte 70 baz puan düşse de sterlindeki değer kaybı, rapor edilen düşüşü 20 baz puanla sınırlı tuttu.

İcra Kurulu Başkanı Brian McNamara “makroekonomik koşulların değişken ve belirsiz olmaya devam ettiği” konusunda uyardı ancak şirketin orta vadeli hedeflerini gerçekleştirme konusunda hâlâ kendine güvendiğini söyledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir