Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.232
% 2.67
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.232
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Haftaya Neler Olacak? 4 Analist, Altın Beklentilerini Paylaştı!

Altın, ABD-Rusya görüşmelerine yönelik umutların daha geniş piyasaları biraz sakinleştirmesiyle Cuma günü kilit 1.900 dolar seviyesinden hafifçe geriledi. Ancak Ukrayna’ya ilişkin süregelen endişeler külçe altının üst üste üçüncü haftalık kazanç yolunda ilerlemesini sağladı. Analistlerin piyasa yorumlarını ve fiyat tahminlerini Coinmühendisi.com okuyucuları için derledik.

Bob Haberkorn’a göre altın fiyatındaki geri çekilme kısa ömürlü olacak

RJO Vadeli İşlemler kıdemli piyasa stratejisti Bob Haberkorn, “Rusya-Ukrayna durumuyla ilgili son gelişme olumluydu ve bu da altında hafif bir gerilemeye neden oldu” yorumunu yapıyor. Analist ayrıca, devam eden gerilimlerin külçeyi desteklemeye devam edeceğini, bu nedenle geri çekilmenin kısa ömürlü olacağını belirtiyor.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, önümüzdeki hafta Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov ile görüşmeyi kabul ederek yatırımcıların sinirlerini yatıştırdı ve güvenli liman talebini yavaşlattı. Ancak Rus haber ajansları, Ukrayna’nın doğusundaki Donetsk kentinde bir patlama olduğunu bildirdi. ThinkMarkets analisti Fawad Razaqzada bir notta, şu huşuların altını çiziyor:

Yatırımcılar, yalnızca Ukrayna’daki durum ve artan borsa oynaklığı nedeniyle değil, aynı zamanda artan enflasyonist baskılar nedeniyle altın gibi güvenli liman varlıklarında koruma arıyorlar.

20 büyük ekonominin finans liderleri, Cuma günü yükselen enflasyon ve jeopolitik risklerin kırılgan bir küresel toparlanmayı tehdit edebileceği konusunda anlaşmaya vardılar. Altın, yükselen enflasyona karşı bir önlem olarak kabul edilir ve genellikle politik ve finansal belirsizlik zamanlarında güvenli bir değer deposu olarak kullanılır.

“Altın değerleme modelimiz, şu anda değerinin düşük olduğunu gösteriyor”

Popüler görüş, faiz artırımlarının altın için aşağı yönlü olduğu yönünde. Bununla birlikte ANZ bank stratejistleri hazırladıkları raporda, faiz oranlarının yollarını ve sarı metalin karşılaştırılmasının aksini gösterdiğini belirtiyor:

1970’den beri korelasyon sadece %28 civarındaydı ve anlamlı olarak kabul edilmiyor. Faiz artış döngülerine bölündüğünde, altın yalnızca bir kez daha düşük tamamladı. Hatta bazı dönemlerde altının %30-40 daha fazla yükseldiği görüldü.

Altının, enflasyon yükselirken, faizler düşerken ve dolar zayıflarken en iyi performansı gösterdiğini ifade eden stratejistler, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Bu faktörlerin nadiren çakışması, altının gerçeğe uygun değerinin değerlendirilmesini zorlaştırıyor. Altın değerleme modelimiz, şu anda değerinin düşük olduğunu gösteriyor. Sürekli yüksek enflasyon ve zayıf dolar, yüksek faiz oranlarındaki düşüşü dengeleyebilir. Jeopolitik gerilimin neden olduğu güvenli liman talebiyle birleştiğinde altın iyi dayanabilir.

Christopher Lewis: 1.920 doların üzerine çıkabilirse, çok daha yükseğe çıkabilir

Altın piyasaları ilginç bir hafta geçirdi. Çünkü başlangıçta Rusya/Ukrayna korkularına dayalı olarak daha yüksek bir boşluk bıraktı, bu boşluğu doldurmak için geri çekildi ve ardından 1.880 dolar seviyesinin üzerine çıktı. Piyasa analisti Christopher Lewis, bunu yaparak altının direnci kırıyor gibi göründüğünü, ancak Cuma biraz geri çekildiğini belirtiyor. Analist, şu seviyeye dikkat çekiyor:

Bu mantıklı, çünkü açıkçası günlük grafikte biraz parabolik oldu. 1.920 dolar seviyesinin üzerine çıkabilirse, muhtemelen çok daha yükseğe çıkabilir. Ancak bu, en azından kısa vadede Rusya/Ukrayna meselesine bakıyor.

“Enflasyon elbette daha uzun vadeli bir endişe, bu yüzden muhtemelen buna da dikkat etmeye devam edeceğiz” diyen analist, bu yüzden bunun akılda tutulmasını tavsiye ediyor. Analiste göre altın, enflasyona karşı bir nebze koruma sağlar, ancak bu mutlaka doğrudan havaya girmek gerektiği anlamına gelmiyor. Analist, şu değerlendirmeleri yapıyor:

Ukrayna sınırında işler sakinleştiğinde, bu muhtemelen kısa vadede daha yüksek olan dalgalanmaya son verecek. Bununla birlikte, hafta sonu boyunca Ruslar ilerleme kaydederse, bu neredeyse kesinlikle altın piyasasının oldukça hızlı bir şekilde yükselmesine neden olacak.

Christopher Lewis, ilave olarak şunları ifade ediyor: Her şey eşitti, bu çok gürültülü bir piyasa ve böyle olmaya da devam edeceğini düşünüyorum. Açıkçası, bir süredir altın alıyorsanız, paranızın hiçbir şey yapmadığını izliyorsunuzdur. Evet, endişeli zamanlarda oldukça iyi hareket etme eğiliminde, ancak ortalık sakinleşir sakinleşmez, muhtemelen enflasyonla savaşmanın daha iyi yolları olacaktır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir